ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Προετοιμάζονται οι επαγγελματίες της Καβάλας για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς

Σε φάση ετοιμότητας βρίσκεται ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων την 4η Μαΐου. Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σε δηλώσεις του τόνισε πως αναμένουν την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών για την στήριξη του επαγγελματικού κόσμου.

 Όπως ανέφερε αρχικά «Πράγματι βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασίας. Μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα των καταστημάτων αν βέβαια επιβεβαιωθούν όλα αυτά που ακούγονται . Φυσικά αναμένουμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.  Όλοι οι συνάδελφοι εδώ και λίγες μέρες επειδή κλείσαμε 18 Μαρτίου, χειμερινή σεζόν δηλαδή, κατεβαίνουν στα καταστήματα για να ετοιμάσουν βιτρίνες, να αλλάξουμε εποχή με κλειστά βέβαια ακόμη τα καταστήματα.

 Ελπίζουμε και ευχόμαστε βέβαια να δουλέψουν όλα τα καταστήματα. Εμείς και πριν το νόμο που μας έκλεισε, είχαμε στείλει επιστολές και στην ΕΣΕΕ και στην κυβέρνηση ώστε να υπάρξει μέριμνα σε περίπτωση κλεισίματος μας. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε….»

 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ακολούθως ανέφερε πως  «Και βέβαια μέχρι σήμερα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας σε κάθε αρμόδιο φορέα, σε κάθε κυβερνητικό στέλεχος, προτάσεις που αφορούν το υπουργείο Οικονομικών, Ανάπτυξης, το Δήμο Καβάλας ενώ μετείχαμε και σε σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνιάδη, με φορείς όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο, το ΓΕΩΤΕΕ, το Εμπορικό Επιμελητήριο και όλοι μας καταθέσαμε προτάσεις προς την Περιφέρεια ΑΜΘ.

 Εκεί ακριβώς εμείς από την πλευρά μας ζητήσαμε κάποια συγκεκριμένα, εφικτά και πραγματοποιήσιμα πράγματα από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τα οποία θα διευκολύνουν κατά πολύ την επόμενη ημέρα στην λειτουργία των επιχειρήσεων».

 Ο ίδιος κατέληξε τονίζοντας ότι όλα αυτά τα μέτρα ανακούφισης που λαμβάνονται ή θα ληφθούν στην πορεία  και ακόμη δεν τα είδαμε,  θα βοηθήσουν για την λειτουργία της επόμενης ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *