Προετοιμάζεται η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας  για το εντός έδρας παιχνίδι με την Χαλκηδόνα

Πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται η νίκη της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης  Καβάλας   μέσα στο Στρατώνι καθώς η ομάδα ουσιαστικά έκανε ένα βήμα ανόδου στην επομένη κατηγορία.  Ο προπονητής της Ένωσης Ανδρέας Καραπιπερίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως  «Σίγουρα είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Πρώτον γιατί είχαμε χάσει εντός έδρας. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα είναι δύσκολα. Δε μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμούς σε εύκολα η δύσκολα παιχνίδια. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι πρέπει να δείχνεις συγκέντρωση και αγωνιστικότητα για 40 λεπτά, προκειμένου να διεκδικήσεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο ματς με το Στρατώνι είχαμε τον πλήρη έλεγχο, μας δυσκόλεψε στο β` ημίχρονο η αλλαγή της άμυνας του αντιπάλου  από μαν του μαν σε ζώνη. Εκεί κάπως κολλήσαμε στο σκορ.  Παρόλα αυτά βρήκαμε  λύσεις και είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού μέχρι το τέλος του αγώνα».

Η ΑΜΥΝΑ

Πρόσθεσε δε πως «Η καλή άμυνα ήταν ένα βασικό στοιχείο που έδωσε τη νίκη στην Ένωση καθώς στα τελευταία παιχνίδια δείχνουμε ότι ξεκινάμε από την άμυνα. Καταφέραμε να κρατήσουμε τον αντίπαλο κάτω από τους 60 πόντους.  Ήταν το κλειδί, το πιο βασικό κλειδί στην νίκη μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν μεγάλα φαβορί στην κατηγορία.  «Έχω δηλώσεις ότι 6 ομάδες διεκδικούν επί ίσους όρους την άνοδο.   Θα γίνει μεγάλη μάχη για την 3η αλλά και για την 4η θέση που θα οδηγήσει στην άνοδο σε μια πιθανή άδεια θέση που θα προκύψει το καλοκαίρι. Οπότε όλες οι ομάδες έχουν ενδιαφέρον. Ακόμη το Αγρίνιο και τα Φάρσαλα είναι σε απόσταση αναπνοής. Το ίδιο και το Στρατώνι.   Δε μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο.  Σίγουρα όταν παίζεις με τον πρώτο, πάντα θέλεις να κερδίσεις και να δείξεις τον καλό σου ευατό. Γνωρίζαμε ότι το Στρατώνι είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ  καλό προπονητή. Ξεκινήσαμε με την άμυνα για να έχουμε τον έλεγχο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Τέλος αναφέρθηκε στην καλή ψυχολογία της ομάδας αλλά και το οικογενειακο κλίμα που επικρατεί. Όπως τόνισε  «Θεωρώ ότι το συναίσθημα της ομαδικότητας προέκυψε σε μεγάλο βαθμό από τους τραυματισμούς που είχαμε. Αυτά τα γεγονότα μας φέρανε πιο κοντά.   Η ομάδα συσπειρώθηκε. Πάντα όμως όταν είσαι σε μια ομάδα που το καλοκαίρι έχει κάνει πολλές μεταγραφές, είναι δύσκολο  να συμπληρώσει ο ένας τον άλλον και να γίνουν γρήγορα ομάδα.  Ξεπεράσαμε το μεταβατικό αυτό διάστημα και επειδή τα παιδιά είναι σε καθημερινή βάση μαζί, νομίζω ότι αυτό βοηθάει σε μεγάλο βαθμό το πολύ καλό οικογενειακό κλίμα που βρισκόμαστε».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα η ομάδα της Ένωσης προετοιμάζεται για το εντός έδρας παιχνίδι με την Χαλκηδόνα. Το κλίμα  στην ομάδα είναι άριστο ενώ πιστεύεται ότι το Κλειστό της Καλαμίτσας θα είναι κατάμεστο   το Σάββατο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.