ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στον Νέστο με την διάθεση του σπαραγγιού

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νέστου με την προώθηση των προϊόντων τους στο εσωτερικό και εξωτερικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Σάββα Αργυράκη το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στα σπαράγγια λόγω κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε αρχικά «Πράγματι αυτή την στιγμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάμπος του Νέστου είναι πολλά αλλά κυρίως έχουμε θέμα με το σπαράγγι.  Κλείσαμε κάποιες συμφωνίες, αλλά με το σταμάτημα λόγω κορωνοϊού  είδαμε μεγάλο πρόβλημα με την εμπορεία του σπαραγγιού».

ΤΗΛΕΔΟΑΣΚΕΨΗ

 Στη τηλεδιάσκεψη που είχαμε και με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τους φορείς γενικότερα είδαμε ότι πρέπει να τα δούμε όλα και να δούμε ποια προϊόντα και ποιες καλλιέργειες θα έχουν πληγεί στο τέλος του ιού και εκεί να επέμβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να δώσει αποζημιώσεις. Λέμε λοιπόν όχι σε οριζόντιες αποζημιώσεις, ακόμη και εκεί που δεν υπήρξε ζημιά προκειμένου μόνο και μόνο να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο».

ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

Αναφορικά τώρα με την καλλιέργεια των ακτινιδίων ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν τελειώσει τα αποθέματα του 2019. «Αυτά πουλήθηκαν,  σχεδόν είμαστε στα τελειώματα. Γενικά ήταν καλή χρονιά αν εξαιρέσουμε τις χαλαζοπτώσεις στον κάμπο του Νέστου. Γενικά ήταν μια καλή εμπορική χρονιά για το ακτινίδιο και ευελπιστούμε του χρόνου να είναι καλύτερη χρονιά.

Το μόνο προϊόν στην περιοχή μας που έχει πρόβλημα είναι το σπαράγγι. Γι αυτό και λέω ότι πρέπει να βλέπουμε τα προβληματικά αγαθά. Να πω ότι έχουμε πρόβλημα με τα καλαμπόκια που μόλις έχουν σπαρθεί; Αυτό είναι άδικο και απέναντι στους γεωργούς που έπαθαν πραγματικά ζημιά. Για αυτό λέω ότι πρέπει να τα βλέπει η πολιτεία όλα αυτά βήμα βήμα. Να είναι βέβαια κοντά στον αγρότη, αλλά να ενημερώνεται συνέχεια από τους φορείς και να παίρνει σωστή και αντικειμενική ενημέρωση ώστε να δοθούν και αποζημιώσεις επί των πληγέντων καλλιεργειών» σημείωσε καταλήκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *