ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Προβάλλουμε την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό 365 ημερών το χρόνο» τονίζει η  πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου

Σημαντικές επαφές είχε η αποστολή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Μόσχας προβάλλοντας παράλληλα την Καβάλα. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου επεσήμανε πως στην έκθεση η προβολή της Καβάλας ήταν εξαιρετική και τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στη Διεθνή Έκθεση της Μόσχας. Ήταν πολύ μεγάλη η ικανοποίηση, μπαίνοντας στο χώρο της έκθεσης και ιδιαίτερα στο χώρο του ΕΟΤ, βλέποντας ψηλά –στην ψηλότερη θέση της μαρκίζας του ΕΟΤ- την Καβάλα. Αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση για μας διότι μέχρι πέρυσι ποτέ δεν υπήρχε η Καβάλα σε μία τέτοια θέση στους χώρους προβολής του ΕΟΤ. Η πρώτη φορά που είδαμε την Καβάλα σ’ αυτήν τη θέση ήταν τον προηγούμενο μήνα στην Έκθεση της Ινδίας, στη Βομβάη και τώρα στη Μόσχα, που ήταν πάνω κι από τα πολυδιαφημισμένα νησιά. Αυτό έχει την εξής λογική. Ο ΕΟΤ –πολύ σωστά- προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ως ένα χώρο διακοπών 365 ημερών. Η Καβάλα είναι το ιδανικό μέρος για να προβάλλει την Ελλάδα για όλες τις εποχές του χρόνου. Πολύ ωραία είναι τα νησιά μας, εξαιρετικά, όλοι -κι εμείς- τα αγαπάμε αλλά είναι προορισμοί μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Από ‘κει και πέρα υπήρχαν προγραμματισμένες συναντήσεις, ραντεβού που είχαμε κλείσει ήδη από την Ελλάδα πριν φτάσουμε στο χώρο της Έκθεσης, με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, όπως επίσης και με δημοσιογράφους της Ρωσίας. Υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον διότι υλοποιήθηκαν όλα τα ραντεβού. Στους συγκεκριμένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, πέρα από τις πληροφορίες που δώσαμε στην κατ’ ιδίαν επαφή, τους παρείχαμε, πέρα από το έντυπο υλικό και το υλικό προβολής, όλες τις πληροφορίες και σε ηλεκτρονική μορφή –σε στικάκι- με βίντεο, φωτογραφίες, κείμενο, γραμμένο στη ρωσική γλώσσα για να μπορεί πιο εύκολα να το επεξεργαστεί και να το δουλέψει ο αντίστοιχος δημοσιογράφος ή τουριστικός πράκτορας. Υπήρχαν και κάποιες επαφές και συναντήσεις, καλώντας και κάποιους από αυτούς στην Καβάλα, που πιστεύουμε να καταφέρουν να έρθουν προκειμένου να τους δείξουμε από κοντά τις ομορφιές της πόλης μας. Και στους Ρώσους προβάλλαμε την Καβάλα ως έναν προορισμό διακοπών 365 ημερών το χρόνο, φυσικά και για τους καλοκαιρινούς μήνες με τα γνωστά πλεονεκτήματα της Καβάλας –ήλιο, θάλασσα, ακρογιαλιές κλπ- αλλά επιπλέον παρέχοντας τους και τις επιπλέον πληροφορίες, δηλαδή τα θρησκευτικά μας μνημεία, τους Φιλίππους ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, τις ομορφιές της πόλης, το πολύ καλό φαγητό, τη γαστρονομία μας που προβάλλουμε σήμερα (σ.σ. χθες) στην Αθήνα, το Μουσείο καπνού, γενικά όλα εκείνα τα στοιχεία που έχει η Καβάλα προκειμένου να προβληθεί ως ένας τουριστικός προορισμός 365 ημερών το χρόνο».

Η ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Για τη γαστρονομική παρουσίαση των πιάτων της Καβάλας που ξεκίνησε από χθες σε εστιατόριο της Αθήνας, είπε ότι «πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλη εκδήλωση. Η ικανοποίηση είναι μεγάλη. Ήδη προβάλλεται στα μεγαλύτερα διαδικτυακά site στην Αθήνα. Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη Real News στο e-news, την Καθημερινή, το Αθηνόραμα, προβάλλεται με εξαιρετικό τρόπο η Καβάλα μέσα από τις συνταγές της. Ταυτόχρονα προβάλλεται η ιστορία της Καβάλας στο βάθος των αιώνων. Μέσα από την γαστρονομία προβάλλεται ακόμη και το Μουσείο Καπνού, η ιστορία της Καβάλας ως μία καπνούπολη στο παρελθόν. Τη Δευτέρα είχαμε την έναρξη του φεστιβάλ, όπως είχαμε προαναγγείλει, καλώντας τους ειδικούς δημοσιογράφους της γαστρονομίας –γι’ αυτόν το λόγο πραγματοποιήθηκε αυτή η έναρξη. Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους πολλοί δημοσιογράφοι προκειμένου να παρεβρεθούν στην εκδήλωση. Η ικανοποίησή μας είναι μεγάλη, μα δεν σας κρύβω και την αγωνία μου γιατί θέλω να πάνε όλα εξαιρετικά και τέλεια. Η εκδήλωση γίνεται στο Εστιατόριο Balcony στο Κουκάκι, δίπλα στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου των Αθηνών. Είναι ένα εξαιρετικό μαγαζί το οποίο ήδη είχαμε επισκεφθεί πριν κλείσουμε τη συνεργασία, ένα εστιατόριο στο οποίο το μενού επιμελείται ο Νίκος Φωτιάδης, ο ειδικός πολυβραβευμένος σεφ με τον οποίο έχουμε συνεργασία και είναι Καβαλιώτης. Ήμουν εκεί και την Κυριακή προκειμένου να δούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, συζητήσαμε με τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών και με τον κ. Φωτιάδη. Σήμερα (σ.σ. χθες) θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους ένα μενού 7 πιάτων, ξεκινώντας από το προσφάι του καπνεργάτη, το οποίο διαφημίζει την Καβάλα με έναν διαφορετικό τρόπο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες αύριο (σ.σ. σήμερα). Και να μην ξεχάσουμε ότι σήμερα (σ.σ. χθες) γίνεται η παρουσίαση στους δημοσιογράφους και από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή το συγκεκριμένο εστιατόριο θα έχει στο μενού του τις καβαλιώτικες συνταγές. Αυτές που θα παρουσιάσουμε στους δημοσιογράφους, θα είναι στο μενού του εστιατορίου ώστε να έχει οποιοσδήποτε τη δυνατότητα –Αθηναίος, τουρίστας, Έλληνας ή ξένος- να γευτεί τις συνταγές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες από την Καβάλα που συνέδραμαν στη διαδικασία αυτής της εκδήλωσης, προσφέροντας προϊόντα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *