Πρεμιέρα με τη θεματική ενότητα Cosmopolis Home για το Φεστιβάλ Cosmopolis

Ξεκίνησε προχθές το Φεστιβάλ Cosmopolis στην συνοικία της Παναγίας σε διάφορες αυλές σπιτιών. Ο πρόεδρος της Δημωφέλεια  κ. Τάκης Αγγελίδης σημείωσε ότι ξεκίνησε το θεματικό φεστιβάλ Cosmopolis Home ενώ συνολικά το φεστιβάλ έχει φέτος περισσότερες από 120 δράσεις και διάρκεια 6 μηνών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «θεωρώ πως κάναμε καλό ξεκίνημα. Σε μία δύσκολη περίοδο λόγω των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης το πρώτο θεματικό Cosmopolis 2020, το Cosmopolis Home. Τα στενά, οι αυλές και οι γειτονιές της ιστορικής χερσονήσου της Παναγίας υποδέχθηκαν όμορφους στίχους και μουσικές. Το Cosmopolis Home θα συνεχιστεί για άλλες 5 Πέμπτες και θα ολοκληρωθεί 20 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει, από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου, το Cosmopolis World και έπεται το Cosmopolis Classical το οποίο θα είναι τα Σαββατοκύριακα και θα φτάσει μέχρι Νοέμβριο ίσως και Δεκέμβριο. Την Πέμπτη έγινε το ξεκίνημα και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Οι δράσεις είναι πάρα πολλές. Είχαμε πει εξ αρχής, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε λόγω των υγειονομικών συνθηκών, ότι θέλαμε το Cosmopolis και να το επιμηκύνουμε χρονικά και γεωγραφικά, αλλά και να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα σε πολλές περιοχές της πόλης. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα μας δημιουργούν πολλά προβλήματα αλλά θα το δούμε. Είναι θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή, έχει δώσει το πρόγραμμα και μέρα με τη μέρα το βλέπουμε και προσπαθούμε να το τηρήσουμε απαρέγκλιτα».

ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Μιλώντας για τη Δημωφέλεια, ανέφερε ότι «συνεχίζει το δρόμο της. Υπάρχουν τα προβλήματα που για όλα υπάρχουν και λύσεις. Κάποια πράγματα γίνονται άμεσα, κάποια άλλα καθυστερούν. Αυτά είναι γνωστά.

Για κάτι το οποίο αμφισβητηθήκαμε και θεώρησαν ότι δεν θα γίνει, κάναμε ένα ξεκίνημα με το Cosmopolis. Το έχω δηλώσει πολλές φορές ότι ο πολιτισμός συμμετέχει στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι κι έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό και την ανάπτυξη της πόλης. Πιστεύω ότι ο πολιτισμός με τις ποικίλες δράσεις του, ας είναι το όχημα της χαράς, της ψυχαγωγίας, της συμμετοχής, του εθελοντισμού, μιας κοινωνίας και πόλης όπως η Καβάλα, η οποία γνωρίζει το παρελθόν και ανασυνθέτει με ποιοτικά χαρακτηριστικά το παρόν και το μέλλον της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.