Κύριο άρθροΠολιτική

«Πρέπει όσοι συνεργασθούν να δουλέψουν για το καλό του Δήμου» δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΑΠ  Βαγγέλης Παππάς

Την εκ νέου διεκδίκηση του Δήμου Καβάλας ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΚΑΠ κ. Βαγγέλης Παππάς.

Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «Νομίζω  ότι με την ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου η δημοτική μας παράταξη να μετεξελιχθεί σε ένα σύλλογο για να έχει  πορεία μέσα στα δημοτικά πράγματα και κυρίαρχα σε αυτά της κοινωνίας της Καβάλας, αυτό ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσουμε και να συγκεντρωθούμε όλοι αυτοί που θεωρούμε ότι θα πρέπει να δούμε τα πράγματα όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα και όχι όπως ο καθείς τα εκτιμά και τα βλέπει.

Πρέπει δηλαδή να γίνουν οι συνεννοήσεις για να λυθούν τα προβλήματα της πόλης και να αφήσουμε στην άκρη το ΕΓΩ με στόχο το κοινό καλό.

Έτσι λοιπόν απευθύνουμε πρόσκληση σε όποιον το επιθυμεί και ζητάμε να έρθει όποιος πολίτης το επιθυμεί κοντά μας, και δη κάθε πολίτης ανεξαρτήτου πολιτικών πεποιθήσεων – μπορεί να διατηρήσει τις κομματικές του πεποιθήσεις  και την κάθε του ιδιαιτερότητα – αρκεί να είναι εντός του στόχου που είναι η προσφορά στην πόλη. Αν θεωρήσουμε ότι ο καθείς αγαπά τον τόπο του και δεν θέλουμε διαχωριστικές γραμμές τότε ως σύλλογος ζητάμε να συνεργαστούμε με όλους και όπου οι εκλογές μας τάξουν μέσα από την ψήφο των καβαλιωτών, εμείς θα είμαστε εκεί και θα συνεργαστούμε, ώστε η πόλη να μην χάσει και άλλη 4ετία.Θα είμαστε εκεί και θα αξιοποιούμε την ιδέα και την σκέψη του καθενός ώστε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα για την πόλη μας».

ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Στο ερώτημα πως βλέπει το νέο σύστημα των εκλογών με βάση την μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» ο κ. Παππάς απαντά ότι «Όποιος δεν βλέπει τι είναι ο «Κλεισθένης» θα είναι παραφωνία στην όλη υπόθεση και θα είναι επιζήμιος για την πορεία της πόλης από εδώ και εμπρός.

Ο «Κλεισθένης» είναι κατηγορηματικός και λέει ότι από εδώ και πέρα αν πρέπει να γίνει κάτι για την πόλη θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση. Και στην περίπτωση της Καβάλας έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το σκηνικό – αν πάρουμε την εικόνα των προηγούμενων εκλογών  – αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ούτε δύο υποψήφιοι δήμαρχοι δεν θα φτάσουν για να διεκδικήσουν τη δημαρχία στο δεύτερο γύρο!

Θα χρειασθούν 3 ή και περισσότεροι ώστε να συνεργασθούν για να μπορέσουν να προωθήσουν τα προβλήματα της πόλης. Απλά δεν γίνεται σε όλη την προεκλογική περίοδο να μαλώνεις με αυτόν που αύριο θα θέλεις να συνεργασθείς ή να λες σήμερα ότι έχει χίλιες δύο αδυναμίες και αύριο όλες αυτές οι αδυναμίες έτσι απλά να σβηστούν και να ξεχαστούν!

Πρέπει από τώρα να διαμορφώσουμε ένα κεντρικό διεκδικητικό πλαίσιο που να λέμε ότι συμφωνούμε σε ένα πλάνο δράσης. Άλλωστε πάνω κάτω όλοι οι υποψήφιοι τα ίδια πράγματα λέμε. Το θέμα είναι ποιος θα είναι πιο αποτελεσματικός, ποιος θα κάνει αυτά που πρέπει. Εκεί για εμάς είναι η ουσία και η συνεννόηση είναι ο κεντρικός στόχος. Η ανάληψη της οποιαδήποτε συνεργασίας πρέπει να γίνει προεκλογικά και μετεκλογικά ο καβαλιώτικος λαός είναι αυτός που θα τάξει τον καθένα στην θέση που πρέπει. Εκεί χρειάζεται ομοιογένεια και συνεργασία που δεν θα είναι τυπική. Θα πρέπει σε προεκλογικό επίπεδο να γίνει η επαφή και μετά όλοι να βάλουμε την πόλη σε μια ταχύτητα προοπτικής και ανάπτυξης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *