«Πρέπει να μπει τέλος στο παρεμπόριο» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Βασίλης Λεμονίδης

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας  και ο Εμπορικός Σύλλογος έχουν κοινή στάση στο θέμα του παρεμπορίου όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης. Μάλιστα τονίζει πως έχει πλήρη ταύτιση απόψεων με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παναγιωτίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Λεμονίδη «Καταρχάς υπάρχει συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών. Το θέμα δεν είναι ποιος θα συντονίσει τις ενέργειες αλλά επιτέλους να αρχίσει κάποια δράση που θα φέρει αποτέλεσμα. Εδώ και χρόνια μετέχω σε συσκέψεις που οργανώνονται στην Περιφέρεια κι ωστόσο κανένα αποτέλεσμα δεν έχει εξασφαλισθεί. Δεν αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι, ειδικά στη διάρκεια των θερινών μηνών και της τουριστικής περιόδου, ότι παρατηρείται κυριολεκτικά άνθηση του παραεμπορίου; Δεν κυκλοφορούν για να δουν αυτό το θέμα;

Ο δικός μας ρόλος είναι να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν την αγορά. Κι ένα από τα σοβαρότερα είναι το παραεμπόριο. Οφείλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα γι’ αυτό και στείλαμε επιστολές στους αρμοδίους φορείς, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Είτε Περιφέρεια, είτε Λιμενικό, είτε Αστυνομία, είτε Επιμελητήριο, πρέπει να κινηθούμε ως πρέπει.  Σε επόμενη σύσκεψη εμείς θα αναφερθούμε με στοιχεία για το πόσο το παραεμπόριο πλήττει το στεγασμένο εμπόριο.

Παρατηρείται τεράστιο θράσος από άτομα τα οποία πουλούν πλέον προϊόντα όπως υαλοκαθαριστήρες, κράνη από μηχανάκια και μάλιστα έξω από καταστήματα όπου πωλούνται τα ίδια ακριβώς είδη. Μέχρι αλυσοπρίονα πωλούν.  Η κατάσταση είναι πια εκτός ελέγχου. Δεν καλυπτόμαστε από το επιχείρημα της έλλειψης προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών… Ας αναζητήσουν πλέον οι αρμόδιοι τρόπους δράσης, όπως για παράδειγμα κάποιο τηλεφωνικό νούμερο όπου θα γίνονται καταγγελίες ώστε να σπεύδουν οι υπεύθυνοι για άμεσο έλεγχο. Κατά την άποψή μου, η σύσταση κλιμακίων από εργαζομένους διαφορετικών υπηρεσιών δεν ωφελεί. Διότι η μεταξύ τους συνεννόηση προκειμένου να ξεκινήσει το συνεργείο θα έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανισθεί ο παραβάτης».

ΔΙΟΔΙΑ

Αναφορικά με τα διόδια  δήλωσε ότι  «δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στην έλευση νέων διοδίων στην Καβάλα.  Προσωπικά μεγάλωσα στην οδό 7ης Μεραρχίας, μια περιοχή όπου περνούσαν οχήματα και νταλίκες. Είναι λυπηρό να γυρνάμε πίσω ενώ έχουμε μια σύγχρονη πόλη. Όσο για το ανταποδοτικό θέμα, εμείς πληρώνουμε για να ξεπληρωθεί ο δρόμος που έχει φτιαχτεί. Μα τόσα χρόνια που πληρώνουμε δεν θα έπρεπε να υπάρξει  μια κάποια μείωση; Μήπως τελικά τα διόδια έχουν απλά εισπρακτικό χαρακτήρα;

Και τελικά  οι άνθρωποι που σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων στα τελευταία χρόνια και έλεγαν δεν πληρώνω τώρα είναι αυτοί που ψηφίζουν τα εν λόγω μέτρα. Θα ενώσουμε την φωνή μας με όποιον πρέπει. Αυτό κάναμε και χθες  στην συγκέντρωση που διοργανώθηκε κατά των διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Περιγιαλίου… Λέμε όχι στα διόδια. Η Καβάλα όποτε έδρασε ομαδικά δεν πέρασε τίποτε. Βλέπε την περίπτωση του Λιθάνθρακα. Αν πάμε όλοι μαζί δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση