«Πρέπει να καταδικάζουμε τέτοια γεγονότα από όπου και αν προέρχονται» δηλώνει ο Νίκος Τσουμπάκης για τον προπηλακισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Απερίφραστα καταδίκασε τον προπηλακισμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας κ. Νίκος Τσουμπάκης.

Όπως τόνισε αρχικά «Αυτό το επεισόδιο και ξαφνικό ήταν και καταδικαστέο είναι! Αν ο κ. Μπουτάρης έχει απόψεις για θέματα που αφορούν την κοινωνία λίγο πιο ριζοσπαστικά από κάποιους άλλους, όπως εμάς που ασχολούμαστε με τον πολιτισμό ή τον προσφυγικό ελληνισμό, δεν παύει αυτό που έγινε να θεωρείται πράξη καταδικαστέα!

Μιλάμε για μια πράξη βίας που είναι καταδικαστέα, είτε γίνεται από ανώνυμους είτε από επώνυμους. Εμείς αυτές τις πράξεις απλά τις καταδικάζουμε!.

Είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ και θα πρέπει όπως και να έχει να είμαστε προσεκτικοί μια και διαχειριζόμαστε την ιστορία του ελληνισμού της ανατολής και φυσικά αν τέτοια επεισόδια δεν τα καταδικάζουμε, τότε αλλοίμονο! 

Μιλάμε για ακραία φαινόμενα και πρέπει να καταδικάζονται όλα αυτά. Θρακιώτες και Πόντιοι έχουν κοινή ιστορία και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

 ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Άγρια επίθεση δέχτηκε από ομάδα νεαρών ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της επετείου Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.

Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.

 Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές…..

 Τελικά οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο για να τον προστατεύσουν από το μαινόμενο πλήθος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.