Κύριο άρθροΠολιτική

«Πρέπει να δώσουμε δυναμικό αγωνιστικό παρόν στην ΔΕΘ» δηλώνει ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ευθύμιος Μακρογιάννης

Στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας ετοιμάζονται για την κάθοδο τους στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα έχουν στην συμπρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου κ. Ευθύμιος Μακρογιάννης έκανε σχετικές δηλώσεις.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Εργατικό Κέντρο Καβάλας θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ και αυτή αποτελεί μια κορυφαία συνάντηση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος μια και εκεί γίνεται μια καταγραφή των συνδικαλιστικών μας κινήσεων εν όψει όσων θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής.

Δυστυχώς και αυτό είναι αποδεκτό από όλους, ενώ περιμέναμε μια βελτίωση των συνθηκών εργασιάς και της καθημερινότητάς μας, αυτό δεν υπάρχει πλέον και πρέπει να δώσουμε ένα ακόμη πιο δυναμικό παρόν στην Θεσσαλονίκη.

Για φέτος εξάλλου το ΕΥΚ θα έχει στη ΔΕΘ έναν ακόμη πιο δυναμικό ρόλο μια και πρέπει να αναδείξουμε το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον τόπο μας, αυτό των μεγάλων θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα και πρέπει όλοι οι συνάδελφοι συνδικαλιστές αλλά και όλος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στην Καβάλα. Γιατί είναι πρωτόγνωρο τελικά να έχουμε απολυμένους ανθρώπους, και έτσι πρέπει να δώσουμε όλοι εργαζόμενοι πέραν από αυτούς της ΒΦΛ να έρθουν με τα λεωφορεία μας και να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στην Θεσσαλονίκη για να φωνάξουμε το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του ΣΕΠΕ στη ΒΦΛ περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα όλων όσων παράτυπων εντοπίσαμε και είμαστε σε φάση αναμονής και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Ο έλεγχος του ΣΕΠΕ έγινε για τους 10 εργαζόμενους που είναι μέσα με δικαστική απόφαση για να δούμε αν είναι στις θέσεις εργασίας τους και αν ο εργοδότης λειτούργησε σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και αυτών που ισχύουν εκεί» κατέληξε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *