ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Πρέπει να δούμε μια σειρά από θέματα που άπτονται της καλής λειτουργίας του νοσοκομείου» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Ξενοφώντας Κροκίδης

Μεγάλος ο φόρτος εργασίας στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφώντα Κροκίδη.

«Περίοδος διακοπών και αδειών και για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στο Νοσοκομείο αλλά η παρουσία είναι τέτοια που να εξασφαλίζει την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών στο τοπικό νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Πάντα έτσι άλλωστε συμβαίνει, είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας και γιορτές το προσωπικό να είναι παρόν προκειμένου να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά. Και αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βέβαια το πιο επείγον είναι το θέμα με το προσωπικό καθαριότητας όπου βρέθηκε επιτέλους μια λύση για να τελειώσουν τα βάσανα αυτών των ανθρώπων. Σήμερα επομένως ξεκινάει με τον κ. Καρασσαβόγλου η υπογραφή ατομικών συμβάσεων με ισχύ το τέλος του 2017 και νομίζω ότι μπαίνουμε επιτέλους σε μια καλή τροχιά, γιατί θα έχουμε και εξοικονόμηση πόρων, γύρω στις 240 χιλιάδες ευρώ ετησίως αλλά και γενικότερα 80 εκ. ευρώ θα ωφεληθεί το ίδιο το υπουργείο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΟΜΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Βέβαια μετά την καθαριότητα πρέπει να δούμε και άλλους τομείς, την ασφάλεια, το κυλικείο ώστε να ανοίξει η αντζέντα και να δώσουμε καλύτερες λύσεις από ό,τι στο παρελθόν. Τώρα αν υπάρξουν αντιδράσεις από νομικές δυσκολίες μια και αυτά υπάρχουν είναι γεγονός.

 

Γιατί η σύλληψη του διοικητή και του υποδιοικητή του Νοσοκομείου των Τρικάλων επειδή προχώρησαν σε ατομικές συμβάσεις, νομίζω ότι δεν τιμά κανέναν και ο νόμος να τηρείται όχι όμως διοικητικοί που προσπαθούν να βρουν λύση να διώκονται. Και όταν μιλάμε για καθαριότητα που είναι δημόσιο θέμα. Εύχομαι να μην υπάρξουν άλλες νομικές δυσκολίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *