«Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη μεγάλη ταλαιπωρία μετακίνησης από και προς Θάσο» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος  της  Θασιακής  Ένωσης Καβάλας Νίκος Τσιλογιώργης

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι στην  Καβάλα συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της  Θασιακής  Ένωσης Καβάλας κ. Τσιλογιώργη για το θέμα των  δρομολογίων των φέρρυ μποουτ της γραμμής Καβάλας – Πρίνου…  Ο κ. Τσιλογιώργης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι

«Καταρχάς είναι πολύ σημαντικό ότι συναντήσαμε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας στην επίσκεψη που έκανε στην πόλη της Καβάλας. Το μοναδικό θέμα που εμείς του θέσαμε ήταν τα δρομολόγια Καβάλας – Θάσου ενώ εγώ προσωπικά του μετέφερα την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου της Καβάλας και της Θάσου γιατί το τελευταίο διάστημα έχει απαξιωθεί πλήρως η γραμμή του Πρίνου.

Αυτή την στιγμή γίνονται δύο δρομολόγια τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Του θέσαμε λοιπόν ορισμένα θέματα και του επισημάναμε το γεγονός ότι θέμα της πορθμειακής γραμμής πρέπει να λυθεί μια και καλή.

Και η λύση βρίσκεται στο υπουργείο Ναυτιλίας. Του υποδείξαμε έναν τρόπο που μπορεί να δοθεί λύση. Βέβαια ο κ. Κουρουμπλής γνωρίζει ότι για την συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει το υπουργείο να επιβάλλει στις ναυτιλιακές εταιρείες την υποχρέωση να κάνουν δρομολόγια  στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου από την στιγμή που δραστηριοποιούνται στη γραμμή αυτή αλλά γενικότερα στις συγκοινωνίες με την Θάσο.

Το δεύτερο θέμα που θίξαμε είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια μέριμνα για θεσμικά θέματα και να αλλάξει σε σημεία το πλαίσιο που αφορά τις πορθμειακές γραμμές και το τρίτο θέμα είναι να μεταφέρονται οι αρμοδιότητες κατάρτισης των δρομολογίων – αυτό άλλωστε γινόταν και παλιά – στις Περιφέρειες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση