«Πρέπει να διαλέξουμε, περιορισμούς ή εμβολιασμό, για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό», δηλώνει ο Διευθυντής Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος

 

 

 

Επικριτικός εμφανίστηκε ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος στους αρνητές των εμβολίων τονίζοντας την ανάγκη των εμβολιασμών. Συγκεκριμένα είπε ότι «η κουβέντα για τα εμβόλια γίνεται πριν ακόμη βγουν αυτά. Υπήρχαν πάντα αυτοί που ήταν «υπέρ» κι αυτοί που ήταν «κατά». Αν συγκρίνουμε την περίοδο πριν την έναρξη των εμβολιασμών και την τωρινή, αυτοί που δεν δέχονται το εμβόλιο είναι λιγότεροι. Από την άλλη μεριά, όμως, θα πρέπει να γίνει κάτι με την πανδημία. Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Υπάρχουν δύο τρόποι να την περιορίσεις. Ο ένας είναι αυτός που δοκιμάσαμε, δηλαδή τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που δεν επιτρέπεται να κινείσαι ελεύθερα και να συναντάς όποιον θέλεις. Ο δεύτερος τρόπος για να απελευθερωθούμε είναι το εμβόλιο. Θα έλεγα ότι ο πρώτος τρόπος είναι πιο αποτελεσματικός, μπορεί να μηδενίσει τα κρούσματα. Με το εμβόλιο δεν μπορείς να τα μηδενίσεις, θα έχεις όμως πολύ λιγότερα. Το θέμα είναι τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Είμαστε διατεθειμένοι να κλειστούμε πάλι μέσα; Αν δεν είμαστε, πρέπει να εμβολιαστούμε. Δεν γίνεται να μην θέλουμε το εμβόλιο, να μην θέλουμε και να κλειστούμε. Κάτι πρέπει να διαλέξουμε. Υπάρχουν παραδείγματα από χώρες και από τη μία πλευρά και από την άλλη. Δηλαδή χώρες που εφαρμόζουν πάρα πολύ αυστηρά μέτρα, χωρίς να είναι εμβολιασμένοι έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Όπως, για παράδειγμα, η Αυστραλία. Υπάρχουν, επίσης, χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, έχουν ανοίξει τα πάντα, υπάρχουν μεν κρούσματα αλλά είναι λίγα. Τα ελέγχουν όπως το Ισραήλ».

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Στη συνέχεια είπε ότι «εδώ στην Ελλάδα μιλάμε για χιλιάδες κρούσματα τα οποία αυξάνονται. Κάτι πρέπει να γίνει. Είμαστε διατεθειμένοι να κλειστούμε πάλι μέσα; Αν είμαστε, εντάξει, δεν χρειάζεται να εμβολιαστούμε. Ξανά lock down και τότε ο ιός σίγουρα θα πέσει. Διαλέγουμε και παίρνουμε. Δεν γίνεται να καθίσουμε έτσι άπραγοι.

Πλέον είναι διασωληνομένοι νέοι άνθρωποι, δεν μπορούμε να το συνεχίσουμε αυτό. Όσο αυξάνονται τα κρούσματα θα έχουμε περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις. Πρόκειται, πλέον, για νέους, αφού οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν πια εμβολιαστεί. Κι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να το κάνουν γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος. Όπως κι αυτοί που εργάζονται στο πλευρό των ηλικιωμένων.

Θα πρέπει ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων κι από ‘κει και μετά ο υπόλοιπος κόσμος να σκεφτεί με ποιον τρόπο θέλει να προστατευτεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση