Κύριο άρθροΠολιτική

Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΠΠ ΝΔ Καβάλας Χαράλαμπος Δράκος

Υπέρ ορισμένων αλλαγών που πρέπει να μελετηθούν σωστά, τάχθηκε σε δηλώσεις του για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Δράκος.
”Έχουν ανακύψει κάποια θέματα πραγματικά σε ορισμένες περιπτώσεις, με κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαποσχολουμένων που θεωρούν το νομοσχέδιο άδικο. Κι όταν ένα νομοσχέδιο θεωρείται άδικο από πολλούς φεύγει από τη βασική του έννοια και αρχή ότι ένας φόρος πρέπει καταρχήν να είναι δίκαιος. Αν δεν είναι δίκαιος τότε υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία”, ανέφερε αρχικά ο κ. Δράκος.
ΌΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ
”Εκ πρώτης όψεως όπως τον είδα τον νόμο, όντως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα ξαναδούμε, με συγκεκριμένες προτάσεις και διαβούλευση, ώστε να μπορέσουμε να τα τροποποιήσουμε. Υπάρχουν κάποιες ακραίες καταστάσεις, όπως όμως υπάρχουν και σωστά πράγματα. Κι αυτά πρέπει να συγκεραστούν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε την πραγματική φορολογική βάση, την οποία προσδοκεί η κυβέρνηση αφενός, αλλά και να μην υπάρχουν αφετέρου αδικίες, όσον αφορά τις κατηγορίες αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών”, συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.
ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ
”Δεν τσουβαλιάζουμε όλους τους επαγγελματίες, δεν τους βάζουμε όλους στην ίδια κατηγορία, δεν είναι λογικό αυτό το πράγμα. Άλλο είναι ένας δικηγόρος κι άλλο ένας έμπορος. Αυτό δεν το διακρίνει το εν λόγω νομοσχέδιο έτσι όπως κατατίθεται. Επίσης ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι η αναδρομικότητα. Είμαστε στον Νοέμβριο, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αρχές Δεκεμβρίου και θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2023 για εισοδήματα δηλαδή που αυτή τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί. Είναι και αυτό άδικο και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να περάσει από τα νομικά τμήματα της Βουλής. Πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, οι οποίες πρέπει να μελετηθούν καλά. Βεβαίως υπάρχουν και σωστές παρεμβάσεις μέσα στο νομοσχέδιο. Όλα αυτά πρέπει να λυθούν, πρέπει να κατατεθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, ναι, να δούμε τη φοροδιαφυγή, αλλά όχι εις βάρος κάποιων κλάδων”, επισήμανε καταληκτικά ο κ. Δράκος.