Κύριο άρθροΠολιτική

«Πρέπει να βρεθεί τώρα μια λύση για την συνέχιση λειτουργίας της ΒΦΛ» δηλώνει ο πρώην βουλευτής  Γιάννης Πασχαλίδης

Την λύπη του εξέφρασε ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης για τα όσα συμβαίνουν στην Βιομηχανία Λιπασμάτων σημειώνοντας ότι πρέπει οι εργαζόμενοι αλλά κυρίως η εταιρεία να έλθει σε συμβιβασμό καθώς θεωρεί αδιανόητο σε μία τέτοια εποχή να γίνονται απολύσεις.  Ζήτησε δε και από τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για το κοινό συμφέρον.

«Μιλάμε για ένα θέμα το οποίο μας αφορά όλους. Πρέπει όλοι να δούμε πως θα βρεθεί τρόπος και κύρια οι άνθρωποι της εταιρείας να δουν πως θα εξασφαλισθούν εκείνες οι προϋποθέσεις για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ξαναεργαστούν. Αυτό το χρονικό διάστημα των δύσκολων συγκυριών δεν μπορούμε να έχουμε απολύσεις. Πρέπει να το σκεφτούν όλοι αυτό που συμβαίνει. Τα στελέχη της εταιρείας και οι εργαζόμενοι χωρίς φωνές και φασαρίες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να δουν πως μπορούν να βρουν λύση για να συνεχισθεί η εργασία τους. Και όλα αυτά προήλθαν μετά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά έδωσε τη δυνατότητα κάποιοι να υπογράφουν.

Είναι μια εταιρεία που πρέπει να σκεφθεί το συμφέρον της και πήγε στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Όμως πρέπει να βρεθεί λύση μια και μιλάμε για το μοναδικό εργοστάσιο λιπασμάτων και το μέλλον του πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε αρχικά.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Πρέπει και να δοθεί δουλειά με την παραγωγή στο εργοστάσιο ενώ μιλάμε για έναν οικονομικό πνεύμονα. Για αυτό και όλοι οι καβαλιώτες οφείλουν να σκεφτούν την  εν λόγω υπόθεση και να δούμε πως θα δουλέψει το εργοστάσιο και να έρθει μια εργασιακή ειρήνη προς όφελος όλων.

Αλλά αυτή η εργασιακή ειρήνη πρέπει να βγει και αφορά και τις δύο πλευρές. Μιλάμε για αποφάσεις και των δύο πλευρών που θα φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα προς όφελος όλων μας όπως προείπα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *