Κύριο άρθροΠολιτική

«Πρέπει να βρεθεί λύση με το κτίσιμο του αφορολογήτου» δηλώνει ο λογιστής Ντίνος Κλειτσιώτης

Ασαφές είναι το τοπίο για το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω τραπεζικών καρτών, σύμφωνα με τον φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «Είναι γεγονός ότι το θέμα με το κλείσιμο του αφορολόγητου μέσω των Τραπεζών απασχολεί πολλούς και θέλω να πιστεύω ότι το υπουργείο Οικονομικών  θα το λύσει μια και όπως θα δούμε οι επιχειρήσεις δεν είχαν υποχρεωθεί από το υπουργείο να υποδείξουν κάποιο λογαριασμό και κάποιες αγορές αγαθών των πολιτών δεν φαίνονται στην κάρτα τους.

Είναι ένα πρόβλημα που αφορά τους περισσότερους φορολογούμενους θέλω να πιστεύω όμως ότι θα βρεθεί λύση και το υπουργείο δεν θα επιβάλλει επιπλέον φόρους σε αυτούς που ενώ έχουν χτίσει το αφορολόγητο τους δεν φαίνεται όμως αυτό.

Το υπουργείο Οικονομίας αισιοδοξεί και δηλώνει ότι θα βρεθεί λύση και εγώ ο ίδιος θέλω να πιστεύω ότι λύση θα βρεθεί και μέχρι τον Απρίλιο μια και τότε θα ανοίξει το σύστημα θα φαίνεται μέσα στην φορολογική δήλωση τους τι αγορές έχουν κάνει μέσω της κάρτας τους».

ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Πρόσθεσε δε πως «Σε διαφορετική περίπτωση – αν δεν φανεί δηλαδή κάτι τέτοιο – ο νόμος είναι σαφής. Επιβάλλεται φόρος επιπλέον 22% σε αυτούς που δεν έχουν χτίσει το αφορολόγητο. Κάποιος με 10 χιλιάδες ευρώ εισόδημα και ενώ θα έπρεπε να έχει 1000 ευρώ μέσω των αγορών της κάρτας, θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο 22%. Και αν αυτό είναι ένα μεγάλο ποσό για κάποιο με ένα σχετικό χαμηλό εισόδημα φανταστείτε πως θα είναι για έναν με υψηλό εισόδημα.

Για αυτό και λέμε ότι το υπουργείο πρέπει να βρει λύση για αυτό το θέμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *