«Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις που υπάρχουν στον τόπο μας» δηλώνει ο υποψήφιος για την προεδρία στο Επιμελητήριο Καβάλας  Κίμων Παπαδόπουλος

Ένα ερωτηματολόγιο έβγαλε ο υποψήφιος για την προεδρία στο Επιμελητήριο Καβάλας κ. Κίμων Παπαδόπουλος προς τους επιχειρηματίες της Καβάλας στο πλαίσιο της αμφίδρομης σχέσης που υπάρχει.

 

Όπως εξήγησε «Η άποψη μας είναι ότι η πληροφόρηση μας πρέπει να είναι ανοικτή.  Να παρέχουμε δηλαδή σε όλα τα μέλη μας αλλά και σε όλους τους πολίτες, πληροφορίες, σκέψεις, γνώμες και πρέπει να μάθουμε ότι ό,τι και αν κάνουμε δεν φοβόμαστε να μας αξιολογήσουν και επίσης ως Επιμελητήριο και δη σύγχρονο πρέπει να έχουμε και μια διαδραστική σχέση με τα μέλη μας αλλά και με τους πολίτες γενικότερα και να ακούμε και τη γνώμη τους.

Σε αυτή την λογική και σε αυτό το πλαίσιο φτιάξαμε αυτή την σελίδα προκειμένου να δώσουμε ένα βήμα αν θέλετε τρόπου λειτουργίας και σκέψης με αυτό το ερωτηματολόγιο όπου αποτυπώνεται η γνώμη φίλων, μελών γνωστών. Παράλληλα οι ίδιοι αξιολογούν και μας προτείνουν αν θέλετε λύσεις, σκέψεις και ανάγκες δικές τους.

Σήμερα ένα Επιμελητήριο μπορεί να κάνει κάποιες ενέργειες. Πρέπει όμως να δέχεται την αξιολόγηση του κόσμου για αυτές τις ενέργειες  αλλά και να δέχεται και νέες προτάσεις. Αυτή θα είναι η επόμενη ημέρα. Και αυτό προσπαθούμε να δείξουμε με το ερωτηματολόγιο που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα».

 

ΚΙΝΗΣΗ

 

Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά σχολίασε ότι ο αγώνας συνεχίζεται. «Αγώνας, κίνηση… Μιλάμε με πάρα πολύ κόσμο, με συναδέλφους. Μην ξεχνάτε ότι και εμείς είμαστε ενεργοί επιχειρηματίες. Έχουμε τους συνεργάτες μας, ακούμε τους πάντες. Και αυτό που εισπράττω εγώ  μέχρι σήμερα, συνομιλώντας με τον κλάδο μας ευρύτερα, είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ακόμη τον ρόλο του Επιμελητηρίου.

Ο καθείς το αντιλαμβάνεται με την υποχρέωση αποπληρωμής της συνδρομής του. Αυτό είναι όμως αρκετό; Αυτό όλο έχει πολλές προεκτάσεις γιατί όλες οι τάξεις των επαγγελματιών δεν είναι ίδιες. Κάποιους τους έχει αγγίξει περισσότερο η κρίση. Έχουν ίσως μαζευτεί κάποια χρήματα. Αλλά υπάρχουν υποχρεώσεις και το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει η ίδια συμμετοχική διαδικασία στα του θεσμού πράγματα λόγω χρεών.

Και από την άλλη οι πολίτες βλέπουν την συνδρομή και νομίζουν ότι τελικά δεν εισπράττουν το κατάλληλο όφελος. Τώρα αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν καλή πληροφόρηση, ίσως χρειάζεται να τους βρούμε εμείς και να έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα. Είναι γεγονός πως πρέπει όλο αυτό να μας προβληματίσει.

 

Αντιμετωπίζουν πάντες άπαντες τον θεσμό με απόσταση και θα φανεί όλο αυτό άμεσα. Το μεγαλύτερο στοίχημα για όλους μας είναι να αποκαταστήσουμε αυτή την σχέση και την επαφή ώστε και ο κόσμος να καταλάβει ότι μπορεί να έρθει πίσω. Παράλληλα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις που υπάρχουν στον τόπο μας και αυτή να είναι η πορεία μας» κατέληξε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.