Πράξη ανθρωπιάς από πρόσφυγα που έσωσε καβαλιώτισσα από πνιγμό

Πριν από μερικούς μήνες έγινε γνωστή η είδηση ότι ένας πρόσφυγας ο οποίος διαμένει στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι στην Καβάλα έσωσε μια ηλικιωμένη Ελληνίδα από βέβαιο πνιγμό.

Οι μέρες πέρασαν, όμως η διασωθείσα κυρία Μαρία και ο σύζυγός της δεν ξέχασαν τον άνθρωπο που έπεσε στη θάλασσα για να κάνει «αυτό που θα έκανε ο καθένας», με τον Μοχάμαντ Αμπουσαλά από την Παλαιστίνη να διηγείται την ιστορία , παραθέτοντας και τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτήν την πράξη.

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΥΣ

Η ιστορία εξελίχθηκε πριν λίγες εβδομάδες στην παραλία του Περιγιαλίου στην Καβάλα, όπου ο κύριος Γιώργος Φιλιππίδης και η σύζυγός του Μαρία είχαν πάει για μπάνιο. Η κυρία Μαρία, ενώ κολυμπούσε με τις φίλες της άρχισε σιγά σιγά να απομακρύνεται από αυτές, χάνοντας ταυτόχρονα το έλεγχο του σώματός της. Την ίδια μέρα βρίσκονταν στην ίδια παραλία ο Μoχάμαντ μαζί με τη σύζυγό του και τις τέσσερις κόρες τους. Ο Μοχάμαντ, βλέποντας τη γυναίκα να κινδυνεύει βούτηξε στη θάλασσα χωρίς δεύτερες σκέψεις.

«Εκείνη τη στιγμή μόνο μία σκέψη μου ήρθε στο μυαλό, να τη βγάλω από τη θάλασσα. Μπορεί να ήταν μία γυναίκα άγνωστη σε εμένα, ωστόσο ήταν ένας άνθρωπος που κινδύνευε. Έκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας», λέει ο Μοχάμαντ Αμπουσαλά από την Παλαιστίνη, που διαμένει στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Καβάλα. «Μπορεί στη θέση της να ήταν η μητέρα μου, δεν είχα άλλη επιλογή. Βούτηξα αμέσως και τη μετέφερα έξω στην παραλία», θυμάται. Στη συνέχεια της παρείχε τις πρώτες βοήθειες για να επαναφέρει την αναπνοή της, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφθασε και το ασθενοφόρο που την οδήγησε στο νοσοκομείο.

ΝΟΣΗΛΕΙΑ…

Η Μαρία Φιλιππίδου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για κάποιες μέρες καθώς οι πνεύμονές της είχαν γεμίσει νερό. Σήμερα είναι καλά και έχει αναρρώσει πλήρως.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ο κύριος Γιώργος έψαχνε να βρει τον άνθρωπο που έσωσε τη σύζυγό του. Τελικά έμαθε ότι ο Μοχάμαντ και η οικογένειά του διαμένουν στη Δομή της Καβάλας και πήγε να τον δει και να τον ευχαριστήσει από κοντά.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν μια στιγμή ξεχωριστή και ιδιαιτέρως συγκινητική, όπως παραδέχεται το προσωπικό και ο διοικητής της δομής που έδωσαν το «παρών». Ο κύριος Γιώργος με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τον Μοχάμαντ για την πράξη του και πλέον τον περιμένει σπίτι του, μετά και από την πρόσκληση της κυρίας Μαρίας που θέλει να ευχαριστήσει και η ίδια με τη σειρά της τον Μοχάμαντ.

*Πηγή: greece.iom.int/el

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.