«Ποτέ δεν αφήσαμε στην τύχη τους,  τους αγρότες για τον ΤΑΡ» δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Μεγάλες οι αντιδράσεις για την σύσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας με τα στελέχη του ΤΑΡ για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου από τα Τενάγη Φιλίππων. Από την  πλευρά ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος ήταν πολύ σκληρός στις δηλώσεις του τονίζοντας για αυτή την συνάντηση σύσκεψη στο Δημαρχείο ότι «τώρα αποδεικνύεται ότι η δήμαρχος έπαιξε τον ρόλο της σε ένα στημένο παιχνίδι μαζί με τους εκπροσώπους του ΤΑΡ με τους οποίους φαίνεται ότι έχει κάνει κρυφές συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι, μία ενέργεια μονομερής ενάντια στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Η δήμαρχος Καβάλας  πέρασε στην αντεπίθεση σε ότι αφορά την σύσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας με τα στελέχη του ΤΑΡ για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου από τα Τενάγη Φιλίππων. Η κ. Τσανάκα με δηλώσεις της απαντά στους επικριτές της ιδιαίτερα στις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Μάκη Παπαδόπουλου.

Απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας», η Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε καταρχάς ότι της έκαναν φοβερή εντύπωση τα όσα δήλωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος. «Ξέχασε άραγε ότι ήταν απόφαση του Δ.Σ. να καλέσει το γενικό διευθυντή και τον πρόεδρο του ΤΑΡ στο δημαρχείο για να του εξηγήσουμε ποιο είναι το πρόβλημα μας.

Και το δέχθηκαν και ήρθαν. Το γεγονός επομένως αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη αλλά και μι α μεγάλη τιμή μια και δεν είναι εύκολο να έρθει τόσο υψηλά ιστάμενα άτομο στην Καβάλα.

Από την θέση αυτή θα του θυμίσω του κ. Παπαδόπουλου ότι η πρόσκληση προς τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΡ ώστε να επισκεφθούν το δημαρχείο και να διατυπωθούν οι εντάσεις της τοπικής κοινωνίας, ήταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή ακριβώς την απόφαση υλοποίησε η δημοτική αρχή. Η αποδοχή της προσκλήσεως εκ μέρους των υψηλόβαθμων στελεχών στάθηκε έκπληξη αλλά και τιμή» σημείωσε η δήμαρχος.

Στο ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Πρόσθεσε δε πως «Ήμουν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγροτών γιατί θεωρώ ότι το αίτημα τους ήταν δίκαιο. Δεν έφυγα λεπτό από κοντά τους και αυτό πρέπει να τονισθεί. Όμως πρέπει να καταλαβαίνει κανείς ποια είναι τα μέτρα μας και επίσης τι σημαίνει να τα βάζεις με το ίδιο το κράτος.

Βάλαμε τον δικηγόρο μας κ. Μέλισσα από την Αθήνα και τον δικηγόρο κ. Βελάκη, τους καλύτερους δηλαδή να μας υπερασπισθούν. Ο κ. Βελάκης όμως μας είπε ότι στο Δικαστήριο δεν βρήκε απέναντι του τον ΤΑΡ αλλά το Ελληνικό Δημόσιο».

Η κ. Τσανάκα πρόσθεσε ότι εξαρχής στεκόταν στο πλάι των αγροτών και παραμένει αμετακίνητη, υπερασπιζόμενη το δίκαιο αίτημά τους. Συμπλήρωσε τονίζοντας ότι  «Θα πρέπει να κατανοούμε τα όριά μας και τι σημαίνει να τα βάζεις όχι μόνο με τον ΤΑΡ αλλά και με το ίδιο το κράτος. Εμείς ουδέποτε υπογράψαμε κάποιο κανόνα διέλευσης του ΤΑΡ. Εκείνο που εμείς ζητήσαμε ήταν το μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος που έχει δοθεί στην πορεία των 580 χλμ έλευσης του αγωγού. Η χρηματοδότηση για τα έργα υδροδότησης, όπως μας ενημέρωσαν, έχει ήδη εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΡ. Για αυτό λέω ότι πρέπει να ξέρουμε τα όρια μας.

Βέβαια ζητήσαμε για την κοινωνία το μεγαλύτερο ανταποδοτικό έργο, τα 6 εκ ευρώ ώστε να δοθεί νερό σε όλη την πεδιάδα των Φιλίππων γιατί έχουν σοβαρότατο πρόβλημα λειψυδρίας. Αυτό μας είπαν ότι ψηφίσθηκε από το Δ.Σ. του ΤΑΡ και αυτό το άκουσαν όλοι παρόντες. Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος δεν μίλησε καθόλου, μαγνητοφωνούσε όλη την συζήτηση, βγήκε κάποια στιγμή έξω με το κινητό του και πήρε οδηγίες και ξαναήρθε».

ΑΠΟΦΑΣΗ

Η δήμαρχος υπενθύμισε επίσης την έκδοση της αποφάσεως του ΣτΕ, στο οποίο είχε προσφύγει ο Δήμος Καβάλας, την οποία όφειλε να αποδεχθεί η δημοτική αρχή. «Οι αγρότες, που γνωρίζουν τη δύναμη του Δήμου Καβάλας και στο εξωτερικό, ποτέ δε μας αγνόησαν κι εμείς από την πλευρά μας ποτέ δεν τους εγκαταλείψαμε», σημείωσε  η κ. Δήμητρα Τσανάκα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ ζήτησαν από κάθε θεσμό που μπορεί να βοηθήσει να μπει στα χωράφια για να δουν αν γίνεται σωστά το έργο, αν περνάει από αρχαία. Στοιχεία σε αυτό το θέμα δεν έδωσε κανείς. Για αυτό και θέλω να τονίσω ότι δεν κάνω τίποτε για τα σταυρουδάκια (σ.σ. ψήφους). Εγώ δεν εμφανίσθηκα την τελευταία στιγμή. Ήμουν από την πρώτη στιγμή κοντά στους αγρότες, έστω και αν κάποιοι άλλοι δεν με καλούσαν.  Ξέρουν καλή τη δύναμη ενός Δήμου και αυτό ισχύει και εκτός Ελλάδος. Οι αγρότες το ξέρουν και για αυτό ποτέ δεν μας άφησαν απ΄ έξω».

ΟΝΟΜΑΤΑ

Κριτική να θυμίσουμε στο σημείο αυτό στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας  και προσωπικά στη δήμαρχο, άσκησε ο Μάκης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα μετονομασίας του δρόμου προς τιμή του Μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου, παρότι τελικά το ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Απαντώντας στον κ. Παπαδόπουλο και επί του συγκεκριμένου ζητήματος, η δήμαρχος επεσήμανε ότι η υπόθεση θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και καμία απόφαση δε θα λάβει η ίδια μόνη της. Μπορεί στο παρελθόν να τοποθετούνταν στους δρόμους πινακίδες αλλαγής ονομάτων, ίσως και χωρίς να έχουν προηγηθεί όλα τα νόμιμα και προβλεπόμενα.

 

«Τίποτε δεν γίνεται παράνομα. Μπορούν όλοι να μιλήσουν αλλά θα ακολουθηθεί η νόμιμη οδός. Εξάλλου, εκείνο που προτείνεται είναι η μετονομασία της οδού Μητροπόλεως, η οποία αναφέρεται σε ένα κτήριο, προς τιμή ενός ανθρώπου που προσέφερε στην περιοχή μας επί 43 χρόνια, όπως σημείωσε και ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος. Σαφώς και υπάρχει μακρύς κατάλογος Καβαλιωτών στους οποίους αξίζει ανάλογη τιμή, με πρώτο και καλύτερο τον αείμνηστο δήμαρχο Λευτέρη Αθανασιάδη, καθώς και τον Βαγγέλη Ευαγγελίου. Στην περιοχή του Περιγιαλίου θα υπάρξει λαμπρό πεδίο δράσης προκειμένου να τιμήσουμε πλήθος Καβαλιωτών, οι οποίοι πραγματικά έχουν ευεργετήσει τον τόπο μας κι ακόμη δεν έχει αναγνωρισθεί η προσφορά τους», παρατήρησε η δήμαρχος παραθέτοντας την άποψή της επί του θέματος της αλλαγής ονομάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.