ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ποσό 3,2 εκ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Καβάλας για την τηλεμέτρηση στα υδρόμετρα

Ποσό 3.200.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Καβάλας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την προμήθεια υδρομέτρων τηλεμέτρησης. Ο δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης έκανε επίσης γνωστό ότι εξασφάλισαν και 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και 200.000 για τα Τενάγη Φιλίππων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν η πιο πρόσφατη επίσκεψή μου στην Αθήνα όπου συζητήσαμε με τον υφυπουργό κ. Θόδωρο Λιβάνιο για το θέμα του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και το Φιλόδημος ΙΙ όπου εκεί εξασφαλίστηκαν τα 3,2 εκ ευρώ που αφορούν την τηλεμέτρηση στα υδρόμετρα. Θα είναι μία σύγχρονη τεχνολογία. Θα μπορούμε να βρίσκουμε τις διαρροές πιο εύκολα και να γίνει πιο εύκολη η καταγραφή των ρολογιών.

Επίσης, είναι τα χρήματα για να ανακαινιστεί το κλειστό της Καλαμίτσας. Ακόμη είναι το έργο της ύδρευσης που κλείνει πολλά σημεία της πόλης κι ολοκληρώνεται το δίκτυο. Επίσης, θα γίνει το δίκτυο ύδρευσης στο Περιγιάλι κι όπως και 800 συνδέσεις καταναλωτών με τα νέα δίκτυα που έχουν γίνει κατά καιρούς. Το έργο είναι γύρω στα 14,5 εκ. Από βδομάδα θα ανοίξει το Αντώνης Τρίτσης οπότε θα αρχίσουν και οι εντάξεις».

ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’Ο

Συνέχισε λέγοντας ότι «το υπουργείο Εσωτερικών δίνει στους δήμους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού 530 χιλιάδες ευρώ. Είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για το Δήμο Καβάλας  και 200 χιλιάδες από το υπουργείο Μεταφορών για τα Τενάγη, για να γίνουν εργασίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές, τον κ. Πασχαλίδη, τον κ. Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη, για τη βοήθεια που έδωσαν ώστε να δοθούν στο Δήμο Καβάλας αρκετά χρήματα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 430 χιλιάδες ευρώ και περιμένουμε άλλες 230 χιλιάδες να δοθούν στη ΔΕΥΑΚ για την αντικατάσταση κινητήρων που είχαν χαλάσει από τις βροχοπτώσεις.

Το πιο θετικό ήταν και η συνέχεια στο Αντώνης Τρίτσης. Ετοιμαζόμαστε να έχουμε έτοιμες μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε χρήματα. Σε λίγο καιρό θα δίνονται πολλά χρήματα στους δήμους για έργα, αρκεί να υπάρχουν μελέτες και να μπορούμε να τα απορροφούμε.

Θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο Εσωτερικών, τον κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, που έχει αλλάξει κάποια πράγματα και τα έργα περνάνε από την κρίση της Οικονομικής Επιτροπής και δεν μπαίνουν στη λογική συνεννόησης κάποιων αν θα απορρίψουν ή όχι τα έργα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *