Κύριο άρθροΟικονομία

Ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ εισέρρευσε στα ταμεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για τις μαθητικές μεταφορές της σχολικής χρονιάς 2015 – 16

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ εισέρρευσε στα ταμεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για τις μαθητικές μεταφορές της σχολικής χρονιάς 2015 – 16. Ο πρόεδρος του φορέα μεταφοράς κ. Τσεντεμεΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν λόγω εξέλιξη, καθώς η πληρωμή αυτή εκκρεμούσε εδώ και μήνες και προκαλούσε λειτουργικά προβλήματα. Ήδη το ΚΤΕΥΛ υπέγραψε τη σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών για το 2016-17.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσεντεμεΐδης σημείωσε πως «αφορά τη σχολική χρονιά 2015-15, το ποσό αγγίζει τις 500.000 ευρώ. Είχαμε πει ότι στο θέμα των μαθητικών μετακινήσεων δεν έχει σταματήσει το κράτος τη ροή των χρημάτων. Εμείς είχαμε ένα πρόβλημα σχετικά με κάτι ελέγχους αναγκαστικά από την Περιφερειακή Ενότητα τη δική μας και πρέπει συνεχόμενα να γίνονται όλα αυτά. Είχαμε μια καθυστέρηση στο θέμα των πληρωμών, όμως είχαμε αίσιο τέλος καθώς άρχισαν να πέφτουν λεφτά στο ταμείο για τη χρονιά που μας πέρασε. Σε δέκα ημέρες ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά κι έπρεπε να λυθεί αυτό το θέμα. Από κει πέρα μπορούμε να πούμε ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι και δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Περιμένουμε κι άλλα χρήματα, εμείς είμαστε έτοιμοι όπως και κάθε χρόνο να ξεκινήσουμε τη μεταφορά των μαθητών».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Πρόσθεσε δε ότι «Πρέπει να πούμε για το ενδιαφέρον που έδειξε ο κ. Μαρκόπουλος όσον αφορά το θέμα των καθυστερήσεων κι όλοι οι υπάλληλοι ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και φέτος τη νέα σχολική χρονιά, από κει και πέρα είπαμε ότι πρέπει να τα λέμε όλα και τα καλά και τα «κακά», άρα αίσιο τέλος σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που περνάμε όλοι μας, η καθημερινότητα είναι δύσκολη και έτσι πιστεύω θα ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά».

ΣΥΜΒΑΣΗ

Ερωτηθείς ο κ. Τσεντεμεΐδης αν έχει υπογραφεί σύμβαση για τη νέα σχολική χρονιά, σημείωσε πως «η σύμβαση είναι υπογεγραμμένη, θα γίνει παράταση συμβάσεων από ότι έχω μάθει. Από κει και πέρα μέσα στη νέα σχολική χρονιά θα γίνει κάποιος διαγωνισμός νομίζω όπως γίνεται πάντα δηλαδή το διαδικαστικό κομμάτι. Το θέμα είναι όμως ότι θα ξεκινήσουμε ομαλά και από κει και πέρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα, δεν θα φορτωθεί με ακόμα ένα πρόβλημα η οικογένεια που έχει μαθητές στο σπίτι».

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

Κάνοντας ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ μια αποτίμηση για το φετινό καλοκαίρι, σημείωσε πως «το καλοκαιράκι ήταν πολύ σύντομο. Ο μήνας που ήταν λίγο ζεστός για μας ήταν ο Αύγουστος. Από κει και πέρα πάντοτε πρέπει να βλέπουμε γύρω μας τι γίνεται. Με τις αλλαγές που κάναμε με τα τελευταία δρομολόγια είμαστε ευχαριστημένοι, δούλεψε λίγο η παραλία, από κει και πέρα ετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο χειμώνα».

Καταληκτικά, αναφέρθηκε στα δρομολόγια του εξωτερικού, σημειώνοντας ότι γίνονται κανονικά αυτά προς Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία και συγκεκριμένα δύο δρομολόγια για τη Βουλγαρία, ένα δρομολόγιο για την Αλβανία, δύο για την Κωνσταντινούπολη, τα οποία έχουν μια αξιόλογη πληρότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *