ΕργασίαΚύριο άρθρο

Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΒΦΛ σήμερα στην Αθήνα,   νέες απολύσεις χθες….

Οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ βρίσκονται ήδη στην Αθήνα όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί μία τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με στόχο να διευθετηθεί το εργασιακό ζήτημα στο εργοστάσιο. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  κ. Βογιατζίδης εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για το αγώνα τους, ενώ σήμερα θα διαμαρτυρηθούν στην Αθήνα με πορεία που θα κάνουν.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Βογιατζίδης επισήμανε πως «στη μία το μεσημέρι της Τρίτης (σ.σ. σήμερα) θα γίνει η επανάληψη της τριμερούς συνάντησης παρουσία του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου. Θα κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια με πορεία θα κινηθούμε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα διαδηλώσουμε και θα απαιτήσουμε η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει το κρυφτό και να σταθμίσει τη θέση της. Να σταθμίσει τη θέση της, να πει αν εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ή αν στηρίζει τη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Ερωτηθείς ο κ. Βογιατζίδης αν είναι αισιόδοξος για μια θετική έκβαση σε αυτήν την υπόθεση, σημείωσε «εμείς είμαστε αισιόδοξοι τόσο για την έκβαση όσο και για το δικαστικό αγώνα που θα δώσουμε, διότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Αυτό που έχει κάνει η πλευρά του κ. Λαυρεντιάδη είναι να παρανομεί συνεχώς εναντίον μας και με τον τρόπο που λειτουργεί είναι πασιφανές ότι δεν μιλάει για ανάπτυξη. Μιλάει για απολύσεις και μάλιστα παρανόμως χωρίς αποζημιώσεις, χρησιμοποιώντας ψευδομάρτυρες προκειμένου να στηρίξει τα επιχειρήματά της. Όμως όλα αυτά θα αποδειχτούν στο άμεσο προσεχές διάστημα και στη δικαιοσύνη στην οποία έχουμε καταφύγει».

ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αναφορικά με διαδικασία της Παρασκευής στο δικαστήριο, ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «η δικαστής παρέπεμψε την υπόθεσή μας σε δικάσιμο που θα γίνει στις 9 Αυγούστου. Λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης, επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα να μπει στην ουσία με την άσκηση των προσωρινών μέτρων που κάναμε, παρέπεμψε το θέμα σε δίκη η οποία θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου. Στην οποία πιστεύουμε ότι θα λάμψει η αλήθεια και οι μεθοδεύσεις που έχει κάνει η εταιρία σε βάρος των εργαζομένων».

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Στο μεταξύ χθες εργαζόμενη μας τηλεφώνησε και ανέφερε πως απολύθηκαν άλλοι 20 εργαζόμενοι ενώ μας κατήγγειλε ότι προσπαθεί η Διεύθυνση του εργοστασίου να θέσει σε λειτουργία την μονάδα των νιτρικών κάτι που είναι τρομερά επικίνδυνο με τους ανειδίκευτους εργάτες που έχει. Γι` αυτό άλλωστε χθες οι εργαζόμενοι ήταν συγκεντρωμένοι στην πύλη του εργοστασίου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *