Κύριο άρθροΠολιτική

«Πολύ σημαντική η παρέμβαση των  ΑΝΕΛ στο θέμα της στασιμότητας έργων στην Ιχθυόσκαλα» τονίζει ο  υπεύθυνος Ενημέρωσης των ΑΝΕΛ  Γιώργος Τσακίρης

Μετά την παρέμβαση των ΑΝΕΛ σε επίπεδο Ν. Καβάλας λύθηκε το πρόβλημα χρηματοδότησης των έργων ανάπλασης της Ιχθυόσκαλας Καβάλας. Ο υπεύθυνος Ενημέρωσης των ΑΝΕΛ κ. Γιώργος Τσακίρης τόνισε σχετικά επί του θέματος.

Όπως ανέφερε «Μέσα Φεβρουαρίου περίπου μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις που κάναμε με τα παιδιά στην Ιχθυόσκαλα, προκαλέσαμε μια επίσκεψη κλιμακίου με τον αντιπρόεδρο του κινήματος κ. Παναγιώτη Σγουρίδη και στους στόχους μας ήταν να έρθουν και να μιλήσουν και με τους επαγγελματίες και με τον διευθυντή της Ιχθυόσκαλας.

 

Αντικείμενο της συζήτησης η στασιμότητα και η μη ολοκλήρωση του έργου της Ιχθυόσκαλας. Ενώ και οι επαγγελματίες, όπως και ο ιχθυέμπορος κ. Καραμπουρνιώτης που παραβρέθηκε στην συνάντηση μίλησαν για το σύνολο των προβλημάτων που εντοπίζονται εκεί και που είναι υπαρκτά ακόμη και σήμερα με κύριο την μη λειτουργία των μηχανημάτων πάγου.

 

Εκεί λοιπόν, παρουσία όλων των παρισταμένων, ο κ. Σγουρίδης προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Κασίμη και ο οποίος έβγαλε την υπουργική απόφαση ως γενικός γραμματέας του υπουργείου, απόφαση που είδαμε μετά, ενώ υπήρξε και μια επικοινωνία αργότερα του κ. Σγουρίδη με το υπουργείο. Εκεί μάθαμε ότι η επίσκεψη αυτή προκάλεσε κάποιες τοπικές επαφές και συζητήσεις και γενικά ενεργοποιήσαμε με την επίσκεψη μας έναν μηχανισμό τοπικά όσο και στο υπουργείο.

Αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης ήταν να δοθεί η παράταση στο έργο μέχρι τις 30 Ιουνίου και πραγματικά πιστεύω μέχρι τότε να ολοκληρωθεί το πολύπαθο έργο που ξεκίνησε από το 2011 και ακόμη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί» κατέληξε.

 

Από την άλλη ευχήθηκε ο ίδιος  και το κόμμα των ΑΝΕΛ να ολοκληρωθεί το όλο έργο. «Εύχομαι να υπάρξει ημερομηνία παράδοσης και να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η Ιχθυόσκαλα και να προσφέρει και στην τοπική κοινωνία με θέσεις εργασίας αλλά και σε στην ΕΤΑΝΑΛ που διαχειρίζεται την Ιχθυόσκαλα.

 

Η Ιχθυόσκαλα Καβάλας είναι η τρίτη σε ό,τι αφορά την παραγωγή και την μεταφορά χρημάτων προς την κεντρική διοίκηση. Με βάση εμπορικότητα είναι η πρώτη με βάση τα χρήματα που εισρέουν είναι τρίτη».

 

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αναφορικά τώρα με το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, και όπως εξήγησε ο κ. Τσακίρης στάθηκε σε κωλυσιεργία του Δήμου Καβάλας  τονίζοντας ότι «έχει δίκιο αν η κ. Δήμαρχος λέει ότι έχει καταθέσει την περιβόητη οικονομοτεχνική μελέτη στο Υπουργείο Άμυνας.

 

Αν την έχει καταθέσει λοιπόν, θα ήθελα να θέσω δύο πολύ βασικά ερωτήματα. Ποιος είναι ο φορέας που θα αναλάβει τη διαχείριση του Ασημακοπούλου μετά την παραχώρηση του – αν ιδρυθεί κάποιος φορέας και  αφού αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος Καβάλας τη διαχείριση του χώρου και το δεύτερο αφορά στο κόστος της διαμόρφωσης και της ετήσιας λειτουργίας του. Δύο πολύ σημαντικά μεγέθη που πρέπει να υπάρχουν στην οικονομοτεχνική μελέτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *