Πολύ καλό το κλίμα στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας

Εορταστικό κλίμα επικρατεί μετά την επισημοποίηση της ανόδου της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης στην επόμενη Κατηγορία, μετά μάλιστα και από μία ομολογουμένως πολύ καλή πορεία που είχε στο πρωτάθλημα. Ο προπονητής της Ένωσης Νίκος Πενταζίδης  σχολίασε πως  ήταν μια δύσκολη χρονιά και πραγματικά στήθηκε  η ομάδα για να πετύχει ότι καλύτερο μπορούσε στο πρωτάθλημα, ώστε αν ερχόταν η άνοδος καλώς να ερχόταν.

Και πρόσθεσε πως «Ήμασταν 6-7 ομάδες περίπου στην ίδια κλίμακα δυνατοτήτων.

Παρόλα αυτά κάναμε τη διαφορά και μπορέσαμε έστω και την 21η αγωνιστική να πάρουμε τη 2η θέση που μας οδήγησε στην Α2 κατηγορία. Είχαμε πολλά θέματα τραυματισμών και ατυχιών.  Είχαμε τους  σοβαρούς τραυματισμούς του Μπανάσα, του Νταλού και του Φλιάτη ενώ ο Αθανασιάδης έκανε μια επέμβαση στα μάτια και έλειπε σε 2 καθοριστικά ματς. Ήμασταν πολύ άτυχοι. Στα Γιάννινα μείναμε δυο ώρες στο λεωφορείο γιατί πέσαμε σε τροχαίο ατύχημα.

Τα πάντα μας πηγαίνανε κόντρα. Στο τέλος τα καταφέραμε νομίζω πολύ δίκαια.  Θεωρώ ότι παρουσιαστήκαμε πολύ καλοί στο πρωτάθλημα. Είχαμε την καλύτερη άμυνα όχι μόνο στους δυο ομίλους της Β` Εθνικής αλλά και γενικότερα στην Α1 και στην Α2. Επίσης ήμασταν η μοναδική ομάδα που κρατήσαμε το αήττητο εντός έδρας.  Γενικά το πρωτάθλημα που πέρασε στον βόρειο όμιλο, ήταν πιο δύσκολο από άλλες χρονιές αφού είδαμε ομάδες που προσπαθούσαν  να σωθούν να κερδίζουν τους πρωτοπόρους».

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Είχαμε τα θέματα επίσης με τους φαντάρους τον Νταλό και τον Αμπαρά που έλειπαν από αρκετές προπονήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλές προπονήσεις συμμετείχα εγώ και ο Σπύρος Κάτσικας για να συμπληρώσουμε δεκάδα.

Δύσκολα έβγαινε ακόμη και η προπόνηση. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.  Σε κάθε άλλη περίπτωση αν δεν ανεβαίναμε θα ήταν άδικο.  Βγάλαμε όλο το δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας εκτός έδρας με Γιάννινα και Λευκάδα.

Θα τους είχαμε στο Β` γύρο μέσα στην Καβάλα.  Συν ότι είχαμε το πιο βατό  πρόγραμμα απ` όλες τις ομάδες».

Ο προπονητής της Ένωσης τόνισε πως «Όταν έκανα την ομάδα ήθελα να έχουμε έντονο το τοπικό στοιχείο. Πήραμε παιδιά από την Καβάλα, είχαμε στο ρόστερ 6-7 παίκτες από την πόλη μας.  Μεταξύ αυτών και δυο παιδιά από το εφηβικό τμήμα.

Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είχαμε κέρδος και από αυτό το κομμάτι. Ο Μπανάσας τραυματίστηκε αλλά ο Ζώτος πήρε χρόνο συμμετοχής όπου μάλιστα έπαιξε 25 λεπτά με τη Λαμία και ήταν πολύ καλός. Έπαιξε όχι γιατί είχαμε κάποιον τραυματία στη θέση του αλλά γιατί το άξιζε. Πετύχαμε παράλληλα την προώθηση παιδιών από τα τμήματα υποδομής στο ανδρικό».

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ

Τέλος σχολίασε πως  «Πήγανε καλά τα πράγματα στο πρωτάθλημα και πετύχαμε το στόχο μας.  Λένε πολλοί ότι είμαστε τυχεροί αλλά εγώ έχω να πω ότι κερδίσαμε την άνοδο με τη 2η θέση που ήμασταν μετά την 21η αγωνιστική. Δεν κερδίσαμε την άνοδο μετά από απόφαση δικαστηρίου.

Δεν στρίψαμε κανένα κέρμα που μας έφερε στην 2η θέση. Με βάση το πρόγραμμα  που ήταν βατό  πιστεύω ότι θα κρατούσαμε τη 2η θέση μέχρι το τέλος».

Φυσικά δειλά δειλά ξεκινά ο σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ενώ ο κ. Πενταζίδης σημείωσε ότι στόχος του είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός της ομάδος  για το νέο πρωτάθλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.