«Πολύ καλή η καλλιεργητική χρονιά για τα σταφύλια» δηλώνει  ο πρόεδρος του Αγροτικού Τομέα Παγγαίου  Κώστας Παπαμερής

Άριστη χαρακτήρισε την καλλιεργητική χρονιά για τα σταφύλια ο πρόεδρος του Αγροτικού Τομέα Παγγαίου κ. Κώστας Παπαμερής. Σύμφωνα με τον ίδιο βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες που έκαναν τις εξαγωγές ευκολότερες.

Όπως δήλωσε αρχικά  «Σαν Δήμος Παγγαίου είδαμε μια καλή χρονιά μια και οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν άριστες και έτσι τα σταφύλια μας πήγαν καλά. Είχαμε μια μικρή κάμψη στην πορεία αλλά στην συνέχεια το όποιο πρόβλημα αποκαταστάθηκε και η ναυαρχίδα μας, η ποικιλία δηλαδή που είναι η σουλτανίνα πήγε πολύ καλά και από θέμα ποιότητας και παραγωγικότητας.

Πιστεύω ότι ο Δήμος μας πρώην Δήμος Ορφανού και Πιερέων πούλησε πολύ καλά και μας έμεινε λιγάκι ο Δήμος Ελευθερών ενώ εκεί θα πάμε για εξαγωγή. Γενικά το προϊόν έχει κρατηθεί αλλά πάμε καλά και με την σουλτανίνα και με τα Ιτάλια τα σκεπαστά που την τελευταία 7ετία πάνε καλά στα σούπερ μάρκετ. Γενικά κάνουμε καλές εξαγωγές και στα σταφύλια μας τα τελευταία χρόνια πήγαμε πολύ καλά.

Εξάλλου όλα τα αγαθά είναι και πιστοποιημένα πια και έτσι πωλούνται και στο εξωτερικό και για αυτό έχουμε μπει δυναμικά στις αγορές. Για αυτό και οι εξαγωγές πήγαν καλά. Αν έχουμε καλές κλιματολογικές συνθήκες και δεν έχουμε άκαιρες βροχές ή άσχημες γενικά καιρικές συνθήκες θα πάμε καλά».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ  ΕΛΙΕΣ

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι με τις ελιές. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα που δεν μπορούμε να το λύσουμε παρά μόνο εμείς οι ίδιοι οι αγρότες. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τις συγκομιδές της ελιάς γιατί φτάνουμε να μην έχουμε τιμή όταν δίδουμε την ελιά και παίρνουμε χρήματα ένα χρόνο μετά, χωρίς να έχει προηγηθεί μια σωστή συμφωνία πριν πουλήσουμε τις ελιές μας δηλαδή. Αυτό πρέπει να λυθεί από εμάς τους ίδιους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.