Πολύ καλή είναι η επιβατική κίνηση στο Διεθνές  Αεροδρόμιο Καβάλας

Πολύ καλή είναι η επιβατική κίνηση στο Διεθνές  Αεροδρόμιο Καβάλας όπως δηλώνει και ο Αερολιμενάρχης κ. Δασκάλου. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του   «Μέχρι τώρα και με βάση τα στοιχεία που συγκρίναμε με τα αντίστοιχα περσινά, βλέπουμε να έχουμε μια μεγάλη άνοδο στην κίνηση από το εξωτερικό. Έχουμε αύξηση πάνω από 20% στους αφικνούμενους τουρίστες.

Ακόμη τώρα φτάνουμε στη μέγιστη τουριστική μας κίνηση, οπότε τα στοιχεία του Μαΐου που είναι έτσι και αλλιώς δημοσιευμένα είναι τέτοια που δείχνουν μια σημαντική διαφορά ανοδική πάντα σε σχέση με πέρσι.

Βέβαια έχουμε μια πτώση στην κίνηση εσωτερικού όπως άλλωστε εύκολα μπορεί να δει κανείς αλλά το συνολικό ισοζύγιο είναι 14%. Έχουν μπει και άλλες πτήσεις, έχουμε νέους προορισμούς, έχουμε περισσότερες πτήσεις από Γερμανία. Ένα 5% αύξηση από χρόνο σε χρόνο είναι πολύ σημαντικό όσο και αν ακούγεται μικρό.

Από εδώ και πέρα στη μέγιστη δυναμική θα έχουμε 10 πτήσεις την ημέρα. Μακάρι να τις κάνουμε περισσότερες.

Καινούριους προορισμούς έχουμε με πλέον γνωστό αυτό από τις Βρυξέλλες. Έχουμε από Μόσχα, χάσαμε από Αγία Πετρούπολη μια πτήση  και ο όμιλος Μουζενίδης  διάλεξε την Θεσσαλονίκη λόγω καταλυμάτων.

Έχουμε πτήσεις από Γερμανία, Πολωνία, Σκανδιναβία – 4 κάθε Σάββατο – και γενικά αυτή είναι η κίνηση.

Οι πτήσεις που έρχονται από Γερμανία τώρα δεν αφορούν αποκλειστικά την Θάσο μια και έχουμε πολλές οικογένειες και συντοπίτες μας που ζουν πια στη Γερμανία οπότε έρχονται για διακοπές. Το  60%  πάει στην Θάσο και 40% είναι  οι μετανάστες για διακοπές. Στις άλλες πτήσεις το 90|% είναι για διακοπές στην Θάσο».

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Αναφορικά με τα σχέδια των αεροπορικών εταιρειών τον χειμώνα τόνισε  ότι  «Δεν έχουμε ακόμη κάποια νέα που να μας επιβεβαιώνουν τουλάχιστον για τις πτήσεις του εσωτερικού. Κάτι γίνεται για τις πτήσεις του εξωτερικού και σύντομα θα έχουμε καλά νέα. Κάποιες πτήσεις μάλλον θα διατηρηθούν όλο το χειμώνα.

Προσπαθούμε και για το εσωτερικό γιατί αυτό πονάει πολύ.

Ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες δεν υπάρχει. Επαφές γίνονται. Είπαμε όλοι οι παράγοντες κάποιες κινήσεις να γίνουν συνολικά, δεν έγιναν, πρέπει όμως να κάνουμε κάτι γιατί οι εταιρείες κάνουν ήδη τα πλάνα τους και αν θέλουμε να προλάβουμε κάτι, τώρα πρέπει να κινηθούμε. Τα έργα που ξεκίνησαν στο Αεροδρόμιο  πρόκειται να τελειώσουν 15-12-2018 βάσει προγράμματος τώρα και λίγο πιο πίσω θα πάει η επέκταση του Πυροσβεστικού Σταθμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.