Πολύ καλά εξελίσσεται η Εβδομάδα Υγείας

Πολύ καλά εξελίσσεται η Εβδομάδα Υγείας που ξεκίνησε τη Δευτέρα. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η συμμετοχή των φορέων είναι συγκινητική.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαστε εν μέσω της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας. Είναι ένα εγχείρημα το οποίο πρώτη φορά το κάνουμε και ελπίζουμε να πετύχει και να αρέσει στον κόσμο και να έχει θετικά αποτελέσματα. Αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο. Δεν κάνουμε κάτι απλώς για να το κάνουμε, ούτε για το θεαθήναι. Θέλουμε να κάνουμε κάτι που να έχει ουσία. Μέχρι στιγμής βλέπω ότι το θέλει ο κόσμος. Μπήκαμε στα σχολεία, πήγαμε σε απλούς ανθρώπους σε χωριά, κάνουμε δράσεις μέσα στο κέντρο της Καβάλας, περνάνε οι περαστικοί και βλέπουν πώς γίνεται η κάρτα με το ΕΚΑΒ, σήμερα (σ.σ. χθες) έχουμε το απόγευμα για την αιμοδοσία, θα ενημερώσουμε τον κόσμο σχετικά μ’ αυτήν με ένα ωραίο δρώμενο. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να κάνουμε κάτι που να έχει απήχηση, που να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, για να προστατέψει την υγεία του. Αυτό είναι το μήνυμα, Ο καθένας να μάθει, να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί για το δικό του καλό. Και φυσικά το γενικότερο καλό. Όλοι όσοι συμμετέχουν το κάνουν με πάρα πολλή ζέση. Και πραγματικά δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω όλους τους φορείς. Δεν μπορείτε να φανταστείτε με τι αυταπάρνηση το κάνουν. Έχουν παρατήσει τις δουλειές τους, έχουν παρατήσει άλλα πράγματα και προσπαθούν γι’ αυτό το πράγμα. Δηλαδή, ουσιαστικά, αυτοί κάνουν τη δουλειά και εμείς απλώς συντονίζουμε»

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που έχω δει, επίσης, διότι κάθε μέρα βρισκόμαστε εκεί που είναι οι δράσεις, είδα παιδιά σε σχολεία τα οποία ενδιαφέρονται, μαθαίνουν πράγματα, θα είναι αύριο οι μελλοντικοί αιμοδότες, αυτοί που θα δείξουν στους άλλους τι σημαίνει εθισμός. Ενδιαφέρονται από τις μικρές ηλικίες και νομίζω ότι εκεί πρέπει να στοχεύουμε. Πρέπει να ξεκινάμε την αγωγή υγείας από πολύ νωρίς. Δεν πρέπει να περιμένουμε να τα κάνουμε σε ενήλικο πληθυσμό. Πρέπει να ξεκινάμε από τα σχολεία. Να μπαίνουμε στα σχολεία. Από ‘κει και μετά, έχω δει και ανθρώπους οι οποίοι, δυστυχώς –με ποια έννοια το λέω- ζητάνε να γίνονται ιατρικές εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάπου ένα έλλειμμα. Όταν πηγαίνουν οι κινητές μονάδες, η οφθαλμολογική μονάδα, και πηγαίνει τόσος κόσμος, σημαίνει ότι δεν πηγαίνει στον οφθαλμίατρο. Δεν πηγαίνει να κάνει μια προληπτική εξέταση. Ή να κάνει το ζάχαρό του. Υπάρχει, λοιπόν, ένα θέμα εκεί και πρέπει να το δούμε. Βεβαίως, προσπαθούμε να αναπληρώσουμε με τις κινητές μονάδες αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να το δούμε γενικότερα αυτό το πρόβλημα που υπάρχει. Ίσως είναι η οικονομική κρίση, δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα. Μετράνε. Έχουμε κάποιο θετικό αντίκτυπο στον κόσμο κι έχουν κάποια ουσία όλα αυτά που γίνονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.