Κύριο άρθροΠολιτική

Πολύ θετικές οι εντυπώσεις  άφησε η  περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, σύμφωνα με το βουλευτή Καβάλας Γ. Παπαφιλίππου Γιώργο

Πολύ θετικές χαρακτήρισε τις εντυπώσεις που άφησε η διήμερη περιοδεία στο Ν. Καβάλας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου Γιώργος. Συγκεκριμένα τόνισε στις δηλώσεις του πως «ήταν μια σημαντική βδομάδα για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας γιατί έλαβαν χώρα πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα. Με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολακη, του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ του κ. Καρακασιανόπουλου και του κ. Μυλωνά, του διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη και θυμίζω τα τρία πολύ σημαντικά γεγονότα ήταν: πρώτον τα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ στην Καβάλα που είναι μια μονάδα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που πιστεύω ότι είναι μια πολύ μεγάλη τομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερη μεγάλη τομή στο ίδιο σύστημα μετά την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με την έννοια ότι όχι μόνο θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε αυτούς τους πολίτες που θα προστρέχουν σε αυτήν κι έτσι θα παίζει κι ένα σχετικό ρόλο για το Νοσοκομείο το οποίο είναι φορτωμένο πάρα πολύ και παρέχει αυτήν τη στιγμή υπηρεσίες υγείας που έχουν σχέση με τον πρωτοβάθμιο τομέα, αλλά επίσης θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη, Θα εντοπίσουν οι γιατροί και όλο το υπόλοιπο επιτελείο τις ευπαθείς ομάδες και πιστεύω λοιπόν ότι ήταν απολύτως αναγκαίο να γίνει  αυτή η ΤΟΜΥ και μάλιστα αρχίζει και λαμβάνει σάρκα και οστά λίγους μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου και η Καβάλα είχε την τύχη και τη χαρά και την ευτυχία να εγκαινιάζεται σε αυτήν η πρώτη ΤΟΜΥ στην ΑΜΘ. Το επόμενο βήμα που έχει σχέση με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα είναι η στελέχωση του αστικού τύπου Κέντρου Υγείας το παλιό ΠΕΔΥ δηλαδή και εδώ αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα που θα προκηρυχθούν οι θέσεις να υπάρξουν θέσεις και για τη μονάδα της Καβάλας».

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Τόνισε δε πως «επίσης γίνεται για πρώτη φορά μια πάρα πολύ δημοκρατική διαδικασία, ο δημόσιος απολογισμός της διοίκησης του Νοσοκομείου Καβάλας για τα πεπραγμένα του. Και εκεί λοιπόν προκύπτει και φαίνεται ότι το σύστημα υγείας που όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, το ισορροπήσαμε και μάλιστα αρχίζουν και γίνονται θετικά βήματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Και σε σχέση με τον προϋπολογισμό και σε σχέση με το ιατρικό προσωπικό. Δηλαδή το ισοζύγιο αποχωρήσεων και προσλήψεων στο Νοσοκομείο Καβάλας στο διάστημα αυτό που πέρασε είναι θετικό. Επίσης εξήρε το ρόλο του Νοσοκομείου Καβάλας ο ίδιος ο υπουργός, είπε ότι είναι ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας μας.,και αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο και στη διοίκησή του και ιδιαίτερα στο διοικητή του τον κ. Καρασαββόγλου. Και επίσης αφήνω για το τέλος την ίδρυση και λειτουργία από το καλοκαίρι του τομέα ΕΚΑΒ της Θάσου που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη και κρίνω ότι είναι ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα στη Θάσο τα τελευταία χρόνια. Λύνεται ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει σχέση με τις διακομιδές ασθενών και την παροχή νοσοκομειακής βοήθειας. Ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα για τη Θάσο, λύνεται με πάρα πολύ καλό τρόπο. Έχει στελεχωθεί ήδη, σήμερα υπηρετούν οχτώ άτομα, τέσσερις καινούριοι διασώστες που ήρθαν με μετάθεση και οι τέσσερις παλαιότεροι οδηγού του Κέντρου Υγείας και επίκειται η έλευση ακόμα δύο. Έτσι με πολύ μεγάλη επάρκεια θα παρέχει το έργο το οποίο έχει αναλάβει να εκτελέσει. Πέρα από το ότι ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των αρχών της Θάσου, πέρα από το πρόβλημα που λύνει για τους ντόπιους κατοίκους, θα παίξει σημαντικό ρόλο και για τον τουρισμό, διότι θα είναι γνωστό πια ότι υπάρχει η μονάδα αυτή που αν παραστεί ανάγκη θα μπορέσει να κάνει τις διακομιδές που πρέπει να γίνουν».

ΠΛΟΙΟ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ

Για το πλοίο επιφυλακής ανέφερε πως «έχει λυθεί το πρόβλημα. Υφίσταντο εν μέρει γιατί δεν διέθετε πλοίο μια από τις τρεις ναυτιλιακές εταιρίες. Όμως στην τελευταία σύσκεψη που συγκάλεσε ο γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας έχει λυθεί το πρόβλημα. Το πλοίο που δεν θα μπορεί να διαθέσει η μία εταιρία θα τα διαθέτουν οι άλλες δύο εταιρίες. Είναι μια προσωρινή λύση στην παρούσα περίοδο, όμως αυτό θα συνεχιστεί και δεν θα υπάρχει πρόβλημα από τούδε και στο εξής. Ήδη κάθε μέρα υπάρχει πλοίο επιφυλακής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *