ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πολυπληθής η εκδήλωση κοπής πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας τη Δευτέρα

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας έκοψε την πίτα της το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Μάκης Δημητριάδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένη την όλη εκδήλωση. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «το φλουρί το έτυχε το Σωματείο των Ηλεκτρολόγων, ο πρόεδρος τους  κ. Μεταξάς. Πραγματικά τη Δευτέρα ήταν πολύ καλή η εκδήλωση και ουσιαστική μπορώ να πω. Έγινε και συνάντηση των Ομοσπονδιών της ΑΜΘ και των Σερρών που συνεργαζόμαστε χρόνια, καλέσαμε και τις διοικήσεις των Σωματείων επ΄ ευκαιρίας της παρουσίας των νυν και τέως βουλευτών, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου και αντιπροσώπων του Δήμου Καβάλας, όπως των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Βέρρου, Καζανίδη και Πετρόπουλου. Ήταν πραγματικά πολύ καλή η εκδήλωση, ήταν οι πρόεδροι των Σωματείων εκτός από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παναγιωτίδη και γενικά τους προέδρους οι οποίοι θέσανε κάποια θέματα πάρα πολύ γρήγορα. Όταν μιλάμε για 32 Σωματεία γίνεται κατανοητό ότι ο καθένας έχει τον πόνο του. Ήταν μια χρυσή ευκαιρία λοιπόν να ακούσουν οι βουλευτές κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου  πράγματα τα οποία είναι λεπτομέρειες γενικά, αλλά είναι ουσιαστικά για κάθε κλάδο και ελπίζουμε φυσικά να γίνει πιο εξειδικευμένη συζήτηση αργότερα ή πολύ σύντομα έτσι ώστε να έχουμε αποτελέσματα για όλα αυτά».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τόνισε δε πως «αυτό που πρέπει να καταλάβουν τόσο οι τοπικοί βουλευτές όσο και η κεντρική εξουσία είναι ότι ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, υπάρχουν προβλήματα, κυριολεκτικά τρικλοποδιές, για να μη λειτουργήσει οτιδήποτε θετικό μπορεί να έχει γίνει. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από αυτό εδώ το πράγμα, μικρές λεπτομέρειες οι οποίες θα βοηθήσουν την καθημερινότητα του επαγγελματία. Είναι θεμιτό το να βάλεις pos αλλά δεν θα λειτουργήσει αν δεν βάλεις ακατάσχετο λογαριασμό. Είναι θεμιτό να υπάρξουν οι 120 δόσεις, αλλά αν δεν κατέβουν οι εισφορές σε δικηγόρους, σε γραφειοκρατία και τράπεζες δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό το πράγμα. Υπάρχουν δηλαδή πολύ μικρά σημεία τα περισσότερα είναι και άνευ χρημάτων που μπορούν να αποδώσουν πραγματικά τα μέγιστα. Μη λοιπόν γεμίζετε τον κουβά με γάλα και τον κλωτσάτε. Αυτό είναι το ζητούμενο. Απευθύνομαι στην κυβέρνηση, ελάτε κοντά στους ανθρώπους που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, θα σας εξηγήσουν και θα δείτε ότι το 90% των προβλημάτων αν εξαιρέσουμε δηλαδή ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, για όλα τα άλλα υπάρχει ενδεχόμενη λύση, βοηθήστε. Οι ξυλουργοί αυτή τη στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν όλη τη γραφειοκρατία ως ελεύθεροι επαγγελματίες, πχ Μητρώο Δασών, ξέρετε τι γραφειοκρατία ζητάει από έναν ξυλουργό για το Μητρώο Δασών; Δεν πρόκειται να το κάνει ουδείς ανά την Ελλάδα. Αφού μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο τον επαγγελματία σαν «ελεγκτή» και οι πέντε εισαγωγικές της Ελλάδας να ελεγχθούν».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ

Πρόσθεσε πως «η Ομοσπονδία αυτό το ρόλο έχει, να μαζέψει τα κοινά προβλήματα ώστε να διεκδικηθούν από όλους μαζί και φυσικά τα ειδικά του κάθε κλάδου να τα προωθήσουμε και να ενισχύσουμε τις κλαδικές ομοσπονδίες να τα διεκδικήσουν, αυτός είναι ο ρόλος της».

Εκτίμησε δε πως «για μένα η είδησή της βραδιάς ήταν ότι οι βουλευτές καθίσανε μέχρι τη λήξη. Φύγανε κλειδώνοντας την πόρτα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Μπορώ να το βάλω στα θετικά, δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ. Ακούσανε και τον τελευταίο, καληνυχτίσαμε και φύγαμε όλοι μαζί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *