ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Πολλοί είπαν πολλά και έριξαν ακόμη και κροκοδείλια δάκρυα για τη ΔΕΥΑΚ» δηλώνει ο πρώην Πρόεδρός της Νίκος Ξανθόπουλος

Μπορεί να άλλαξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλος αλλά δεν προέκυψε κάτι διαφορετικό όπως δηλώνει ο ίδιος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Όλο αυτό το προηγούμενο χρονικό διάστημα, υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια και μια απαξίωση εις βάρος μου  η οποία προσπάθησαν κάποιες πλευρές και του δημοτικού συμβουλίου, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και του δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο της αντιπολίτευσης οι σύμβουλοι – αν και αυτοί οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν έναν λόγο παραπάνω να το  κάνουν στα πλαίσια της θεμιτής ή αθέμιτης κριτικής, ανεβάζοντας τους τόνους σκοπίμως – εκφράστηκαν πολλάκις  και μας είπαν ότι τελικά τα προβλήματα της ΔΕΥΑΚ έχουν να κάνουν με πρόσωπα!

Κάποιοι λοιπόν πήραν την απάντηση και δεν λέω ότι δικαιώθηκε ο Ξανθόπουλος. Γιατί η όποια δική μου δικαίωση σε βάρος της ύπαρξης της ΔΕΥΑΚ δεν με ενδιαφέρει.

Και όταν λέω δεν με ενδιαφέρει το εννοώ και κυριολεκτώ. Θα παρακαλούσα να διαψευστώ με κάθε τρόπο και σε κάθε χρόνο, αρκεί η ΔΕΥΑΚ να έβρισκε σε κάθε τρόπο τα σωστά νερά για να κυλά.

Παρόλα αυτά τα προβλήματα είναι βαθιά, έχουν ονοματεπώνυμο, έχουν συγκεκριμένες αιτίες και αναφορές. Δυσλειτουργίες και σκοπιμότητες με τι ς οποίες 10ετίες ολόκληρες «γαλουχήθηκαν» κάποιοι, οπότε δεν φαίνεται ότι υπάρχει η πρόθεση τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή αν και αύριο να διαψευστώ, να φύγει η επιχείρηση μπροστά.

Όσοι νόμιζαν ότι το πρόβλημα της ΔΕΥΑΚ ήταν ο Ξανθόπουλος, με ό,τι ακολούθησε μετά από τη δική μου αποχώρηση, προφανώς έχουν διαψευσθεί».

Η ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Η ΔΕΥΑΚ είναι μια επιχείρηση καθαρά ενδοσοβαρής που πρέπει να αναπτύξει επιτέλους λογική ιδιωτικής οικονομίας και να λειτουργήσει έτσι και να αφεθεί και από την συμπολίτευση και από την αντιπολίτευση οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα.

Έχω πει πολλές φορές ότι η ΔΕΥΑΚ δεν είναι ΔΗΠΕΘΕ. Δεν το λέω αυτό για να υποβαθμίσω τον ρόλο του ΔΗΠΕΘΕ σε καμία περίπτωση. Απλά στο ΔΗΠΕΘΕ μπορούν να οργανώσουν μια συναυλία, να κάνουν πρόσκληση σε κάποιο σχήμα και να κάνουν στο τέλος απολογισμό, να πουν πήγαμε καλά ή δεν πήγαμε καλά και την επόμενη φορά να κάνουμε κάτι καλύτερο.

 

Αυτό δεν μπορεί να γίνει στη ΔΕΥΑΚ. Είναι επιχείρηση που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο. Δεν μπορεί να υπάρξει σκοπιμότητα και πολιτική υφή.

Δυστυχώς όμως και η διοίκηση του Δήμου Καβάλας μπήκε σε αυτή την λογική της πολιτικής σκοπιμότητας. Δηλαδή, της λογικής, ξέρετε, ας φύγει ο κακός – εγώ ήμουν ο κακός – και οι επόμενοι ας αναλάβουν, οπότε θα ξέρουν τι έγινε και έτσι ίσως και να ηρεμήσουν τα πράγματα! Άλλωστε σε ένα χρόνο θα έχουμε εκλογές, οπότε μήπως πάρουμε και καμία ψήφο παραπάνω!

Δεν υπάρχουν λογικές και τα πράγματα δεν πάνε να βρουν την επίλυση τους, δεν πάνε προς την σωστή κατεύθυνση!

Είμαστε μέσα στον Ιούνιο, μια σειρά από δράσεις τις οποίες είχαμε δρομολογήσει, όπως τις γεωτρήσεις, οι οποίες άλλωστε δεν είχαν μόνο ως στόχο να μειώσουν τα νιτρικά στη δημοτική ενότητα των Φιλίππων, αλλά για μένα προσωπικά αυτός ο στόχος που ήταν και ο πλέον σημαντικός και ήταν για μένα προσωπικό στοίχημα, ήταν να υπάρχει εξορθολογισμός σε ό,τι αφορά το λειτουργικό κόστος.

Μιλώ μάλλον για εξορθολογισμό και όχι για εξυγίανση μια και αυτή είναι μια βαριά έκφραση. Πολλές φορές το έχω πει αλλά δεν κοστολόγησε κανείς με ακρίβεια τι σημαίνει ακριβώς αυτό.

Δηλαδή παίρνω νερό από τον κάμπο και το πάω 900 μέτρα παραπάνω και εξυπηρετώ την υδροδότηση 250 κατοίκων παραπάνω!

Δυστυχώς όχι μόνο δεν προχώρησε αυτό αλλά ούτε και η σωλήνωση δεν προχώρησε. Αυτό σημαίνει ότι η νέα διοίκηση προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει συνέχεια της διοίκησης.

Ίσως η ατζέντα να πρέπει να αλλάξει, να πρέπει να γίνουν κάποια σχέδια. Οι ημέρες περνούν, οι εξελίξεις τρέχουν και εγώ βλέπω ότι ακόμη και τον ισολογισμό του 2015 δεν τον έχουμε και αναρωτιέμαι τι γίνεται γενικά με τις χρήσεις …Θα έχουμε μέχρι τις 10 Ιουνίου χρήσεις;;

Λέω σκόρπια πράγματα και αναμένω να ειπωθούν και άλλα ενώ κάποιοι σίγουρα θα ρίξουν κροκοδείλια δάκρυα για τη ΔΕΥΑΚ, αλλά στην πραγματικότητα ούτε ξέρουν, ούτε θέλουν να ξέρουν ούτε τολμούν να σκεφτούν πως αυτή η επιχείρηση θα πάει εμπρός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *