Κύριο άρθροΠολιτική

«Πολλές φορές διυλίζουμε τον κώνωπα χωρίς λόγο» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος  Γιώργος Φιλόσογλου για το έργο της Παιδόπολης

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας προχθές και της συζήτησης για την αίτησης θεραπείας που υπέβαλε ο έκπτωτος εργολάβος της ανακαίνισης του κτιρίου της Παιδόπολης ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Σωτηριάδης, δήλωσε ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα η ενημέρωση του φακέλου τους ήρθε την τελευταία στιγμή. Ο Αντιδήμαρχος κ. Φιλόσογλου σε δηλώσεις του κατέθεσε την δική του άποψη.

Το θέμα της αίτηση θεραπείας που κατέθεσε ο ανάδοχος εργολάβος του έργου ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη) απασχόλησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2017.

 

Όπως τόνισε ο κ. Φιλόσογλου «Ο Δήμος Καβάλας όπως και κάθε Δήμος και δη οι υπηρεσιακοί του παράγοντες είναι επιφορτισμένοι με διάφορα πράγματα και έχουν τόσες ασχολίες και ορισμένες φορές ίσως κάποιες πράξεις να καθυστερούν.

 

Άλλοτε πάλι υπάρχει μια ταχύτητα μοναδική. Ας σταματήσουμε λοιπόν να λέμε πολλά και διάφορα και ας κοιτάξουμε την ουσία του πράγματος. Κάθε φορά λέμε διάφοροι  ότι δήθεν δεν προλάβαμε να ενημερωθούμε, ότι δήθεν θέλουμε να δουν οι νομικοί σύμβουλοι μας τα θέματα και διάφορα άλλα τινά.

 

Ο Δήμος Καβάλας έχει δύο εξαίρετους νομικούς οι οποίοι ιδίως σε τέτοια θέματα είναι από τους κορυφαίους στην Περιφέρεια ΑΜΘ και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα.

 

Με αυτά που είπε ο κ. Σωτηριάδης όμως μου δίδει την εντύπωση ότι ήταν ωσεί παρόν στην συνεδρίαση της Τετάρτης στο Δ.Σ. Είναι σαν να μην κατάλαβε τίποτε από όσα έγιναν και ειπώθηκαν.

 

Αίτηση θεραπείας. Εξηγήθηκε λοιπόν από τους νομικούς του Δήμου Καβάλας που είναι νομικοί για όλο το Δήμο Καβάλας  και πρόκειται για μια πράξη συνταγματικά κατοχυρωμένη που απευθύνεται σε κάθε αρμόδιο όργανο.

 

Αυτά ο δικηγόρος κ. Παπαράλλης τα εξήγησε και τι να κάνουμε επειδή δεν συμφωνεί ο κ. Σωτηριάδης. Γέλιο προκάλεσε το απόρρητο έγγραφο που έθιξε ο κ. Σωτηριάδης όταν η άσκηση ποινικής δίωξης είναι δημόσιο γεγονός. Ασκήθηκε δίωξη σε κάποιους ανήλικους και ποτέ μας δεν μιλήσαμε με ονόματα όταν έχουμε ένα γεγονός που είναι η πρόκληση πυρκαγιάς.

 

Μακάρι να αθωωθούν τα παιδιά αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Αφού υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί δεν προκύπτουν ευθύνες του αναδόχου του έργου. Ο εμπρησμός είναι δεδομένος και δεν υπάρχει ευθύνη του εργολάβου αφού ελέγχθηκαν  τα πάντα και δεν ασκήθηκε ποτέ ποινική δίωξη.

 

Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Και η αίτηση θεραπείας αφορά στην αποδοχή του αιτήματος από τη νομική υπηρεσία του Δήμου ότι δεν υπάρχει ευθύνη του αναδόχου. Τι να συζητάμε τώρα;»

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ

Πρόσθεσε δε πως «Τώρα σε ό,τι αφορά την έγκαιρη ενημέρωση, οι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας  έκαναν ένα μεγάλο έργο παρότι είναι πολύ λίγοι αριθμητικά. Είτε λόγω φόρτου εργασίας είτε λόγου αδειών πολλά πράγματα καθυστερούν. Για αυτό και στο Δ.Σ. έγινε η ενδελεχής συζήτηση. Αν τα 41 άτομα δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα, τι να λέμε τότε;

Μιλάμε για θέματα με νομολογία συγκεκριμένη  και άπαντες ενημερώθηκαν από τους νομικούς του Δήμου Καβάλας για το πόρισμα της όλης υπόθεσης. Το θέμα είναι αν καταδικαστούν αυτά τα παιδιά. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι και θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα και της ζημιάς και της εποπτείας παιδιών και κτηρίου γενικότερα.

Τελικά ποιος είχε την εποπτεία; Και στα σχολεία έτσι δεν γίνεται; Όλα ήταν ξεκάθαρα και όμως κάποιοι θέλησαν να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση. Ο δε εργολάβος έχει κηρυχτεί έκπτωτος έτσι και αλλιώς και ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από το γεγονός ότι έχει απαλλαχθεί ευθυνών ελέω πυρκαγιάς. Αποδείχθηκε στο στάδιο έρευνας ότι δεν είχε ευθύνη και εκεί σταματούν όλα.

Και στο τέλος τέλος θέμα απορρήτου δεν υπάρχει αφού μιλάμε για άσκηση δίωξης στα παιδιά και όχι στον ανάδοχο» κατέληξε με νόημα, θυμίζοντας ότι ώρες ώρες διυλίζουμε τον κώνωπα χωρίς λόγο!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *