ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πολλές οι ακυρώσεις στη Θάσο, εξετάζεται το σενάριο του τουρισμού ξανά από την αρχή

Με τον δήμαρχο Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδη συναντήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης για να αναληφθούν πρωτοβουλίες στήριξης του τουρισμού. Ο κ. Παρασχούδης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων λόγω και του τεστ για τον κορωνοϊό που ζητά η κυβέρνηση να έχουν κάνει οι τουρίστες πριν έρθουν στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι συναντήσεις με τον δήμαρχο και τους άλλους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό είναι συνεχείς διότι συνεχείς είναι και οι εξελίξεις. Μετά την απόφαση της κυβέρνηση για το τεστ που χρειάζεται να κάνουν, 72 ώρες πριν, οι τουρίστες που μπαίνουν από τον Προμαχώνα, δημιούργησε μία μεγάλη αναστάτωση και σωρεία ακυρώσεων. Οπότε έπρεπε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό το γεγονός ώστε να βρούμε μια λύση. Αυτό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μέχρι τώρα οι υπολογισμοί μας ήταν έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμοι υπό αυτές τις συνθήκες. Η κύρια αγορά της Θάσου είναι αυτήν τη στιγμή η ρουμάνικη και λίγο η βουλγάρικη. Χωρίς αυτές τις αγορές δεν υπάρχει καμία αγορά στη Θάσο, οπότε όλοι οι επαγγελματίες σκέφτονται πως θα αντιμετωπίσουν από ‘δω και πέρα το γεγονός αυτό. Οι ακυρώσεις είναι πάρα πολλές και θα μείνουν στο τέλος πολύ λίγοι. Η Θάσος με τόσο λίγο κόσμο δεν θα μπορεί να δουλέψει. Πάμε μαθηματικά προς απολύσεις και αναστολές. Εμείς βασιζόμασταν στις βαλκανικές αγορές και λόγω του χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου είδαμε μια προοπτική από αυτές. Τώρα τα δεδομένα άλλαξαν. Η Θάσος είχε ανοίξει σχεδόν στο σύνολο των καταλυμάτων και των άλλων τουριστικών επιχειρήσεων. Τώρα σ’ αυτήν τη φάση τα πράγματα αλλάζουν και θα πρέπει να εξετάσουμε το σενάριο ξανά από την αρχή.

Τα πράγματα δεν είναι καλά. Πάντα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, είναι φύσει αισιόδοξος. Αυτήν τη στιγμή όμως το ποτήρι είναι τελείως άδειο, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για πολλές αισιοδοξίες».

ΛΙΓΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Για αφίξεις μέσω του αεροδρομίου είπε ότι «τα στατιστικά δείχνουν ότι ο τουρισμός αυτός είναι ελάχιστος. Οι Γερμανοί τουρίστες είναι τόσο λίγοι που θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση. Είναι αμελητέα τα νούμερα που υπάρχουν. Χωρίς τα Βαλκάνια δεν υπάρχει τουριστικό καλοκαίρι για τη Θάσο.

Για τη Νυμφαία είπε ότι «λογικά σκεπτόμενοι, γιατί να μην περνάνε από ‘κει από τη στιγμή που υπάρχουν τεστ. Είναι ένα λογικό επιχείρημα. Έχουμε διάφορα ερωτήματα. Δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι για μας, απλώς προσπαθούμε να σώσουμε με οποιοδήποτε μέσο την κατάσταση.

Είναι, πάντως, ευκαιρία για τους Έλληνες της περιοχής να κάνουν διακοπές στη Θάσο. Θα απολαύσουν μια Θάσο ήσυχη με άδειες, καθαρές παραλίες και φιλόξενους ανθρώπους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *