«Πολλά τα τρωτά και οι ελλείψεις της σημερινής δημοτικής Αρχής» εκτιμά ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας»  Μάκης Παπαδόπουλος

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του για την πρόσφατη νεροποντή του Σαββάτου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός  με τον Δήμο Καβάλας  αναφορικά με την ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά.

Όπως τόνισε «Πράγματι εδώ και καιρό, κάθε χρόνο στην ουσία το επαναλαμβάνουμε, ότι η προετοιμασία για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, είτε είναι χιονιάς, είτε κάτι άλλο πρέπει να γίνεται σοβαρά και υπεύθυνα.

Πρέπει μέσα από μια σοβαρή διαδικασία, όπως την ορίζει ο νόμος, το ΣΝΟ, το συντονιστικό όργανο που γνωρίζετε όλοι σας, και στο οποίο συμμετέχουν οι φορείς κάνει τις συσκέψεις του ώστε όλοι να προετοιμαστούν ανάλογα.

Κάθε χρόνο όμως αυτό που βλέπουμε είναι ελλείψεις στην καθαριότητα των ρεμάτων και φρεατίων, βλέπουμε ελλείψεις και απουσίες σε έργα υποδομής και δη στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Και πάντα αυτοί που πληρώνουν είναι οι πολίτες. Κάθε χρόνο τα λέμε, τα επισημάνουμε και τα τονίζουμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι πριν κάνουμε τον απολογισμό των ζημιών».

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Τόνισε δε ότι «Από την άλλη μας λένε για ελλείψεις προσωπικού. Και ρωτώ τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας για να το ακούει και ο κόσμος:  Πόσοι είναι οι μόνιμοι στο Δήμο Καβάλας στο τμήμα καθαριότητας. Θα απαντήσω εγώ: 40 – 60 άτομα. Τόσους ανθρώπους μόνιμους έχουν και άλλους τόσους που είναι με σύμβαση που είναι περίπου 50 άτομα. Πόσοι από αυτούς είναι που έχουν έρθει από τους προσωρινούς πίνακες των προς πρόσληψη μονίμων και είναι στο σύνολο τους 120 περίπου; Και είναι 60 οι προσωρινοί. Ακόμη και οι 15 που πήραμε για την πυρασφάλεια από ό,τι έχω πληροφορηθεί είναι και αυτοί στην Καθαριότητα.

Δηλαδή πάνω από 200 άτομα είναι στον τομέα της καθαριότητας και καθαρίζουν. Αυτά που λένε επομένως δεν είναι αληθινά. Δυστυχώς δεν μπορούν να διαχειρισθούν μια επιχείρηση, ένα σχήμα καθαριότητας, δεν μπορούν να διαχειρισθούν τα άτομα που υπάρχουν και εργάζονται σε αυτό το τμήμα για αυτό και έχουν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα».

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

 Ανάλογα παράπονα υπάρχουν και για την καθαριότητα στον πρώην Δήμο Φιλίππων.  «Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όταν έχουμε προσωπικό στο τμήμα καθαριότητας και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε σωστά τότε αυτά είναι τα αποτελέσματα. Προσωπικό υπάρχει αλλά μήπως είναι στα γραφεία; Μήπως εξυπηρετεί άλλους σκοπούς;

Πρόσφατα, πριν από έναν χρόνο και κάτι μήνες είχα κάνει μια παρέμβαση μια και είχαν πάρει κόσμο για τον τομέα της Καθαριότητας, τελικά όμως το απασχόλησαν για τις ανάγκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.  Γνωστό το περιστατικό. Αυτή είναι μια αναφορά. Για αυτό και μίλησα πριν για 60 μόνιμους, για 50 από το 8μηνο, για 15 από την πυρασφάλεια και άλλους 60 από τους πίνακες. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν Επιτέλους ας απαντήσουν σοβαρά και ας μην κρύβονται πίσω από  το δάκτυλο τους!

Εμείς απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ξέρουμε καλά τι συμβαίνει και ζητάμε σωστή διαχείριση. Προσωπικό υπάρχει. Το θέμα είναι που απασχολείται και τι δουλειά κάνει» σχολίασε με νόημα.

ΔΕΥΑΚ

Σε ερώτηση αν τις ζημιές από την κακοκαιρία ευθύνεται να πληρώσει η ΔΕΥΑΚ δήλωσε μερική άγνοια. «Πιστεύω ότι οι πολίτες σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας θα βρουν λύση.

Αυτό που προέχει όμως είναι το θέμα των κατασχέσεων, των 1000 στον αριθμό, κατασχέσεις που έκανε ο Δήμος Καβάλας σε ιδιώτες και δη απροειδοποίητα. Είναι απαράδεκτη αυτή η στάση της διοίκησης προς τους δημότες της» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.