«Πολλά τα προβλήματα αλλά παλεύουμε ως κλάδος για κάτι καλύτερο» δηλώνει ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος
Πολλά είναι τα προβλήματα του δικηγορικού κλάδου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργο Γραμμένο. Ο νέος πρόεδρος σημείωσε με νόημα πως το 2018 θα περάσουν στην αντεπίθεση καθώς δεν πάει άλλο.
Όπως σημείωσε αρχικά «Η αλήθεια είναι ότι η προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου είναι μια θέση με μεγάλη ευθύνη κα αρκετή καθημερινή απασχόληση, είμαι βέβαιος όμως ότι η εμπειρία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας θα μου χρησιμεύσει και θα μπορέσω να τα καταφέρω με τα πολλά προβλήματα.
Ο κλάδος μας δέχεται μια επίθεση όπως και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την κεντρική κυβέρνηση.
Εμείς ως τώρα ως επιστημονικός σύλλογος κρατούσαμε και συνεχίζουμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως κάποια στιγμή ότι είμαστε και συνδικαλιστικό όργανο και πρέπει να βγούμε προς τα έξω ώστε να λύσουμε τα προβλήματα μας, να αντιπαρατεθούμε με αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα, με αυτούς που ψηφίζουν στη Βουλή για εμάς χωρίς εμάς και εναντίον του κλάδου μας και γιατί όχι να τους καταγγείλουμε και δημόσια.
Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο το είχαμε αποφύγει. Εγώ όμως είμαι της φιλοσοφίας ότι κάτι τέτοιο δεν αρκεί και η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Πρέπει λοιπόν από 1ης Ιανουαρίου όλοι αυτοί οι φίλοι βουλευτές – δικηγόροι και μη – που θα ψηφίσουν στη Βουλή μια και έρχονται και άλλα δύσκολα μέτρα εναντίον του δικηγορικού σώματος θα μας βρουν απέναντι τους».
ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Ο ίδιος μάλιστα επιβεβαίωσε και πληροφορία σύμφωνα με την οποία «τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, συνάδελφοι οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην φορολογία, στις ασφαλιστικές εισφορές, στα ενοίκια, δεν μπορούν να ανταποκριθούν και για αυτό παύουν από το επάγγελμα και προσπαθούν να ασχοληθούν με άλλες ασχολίες
Ο Σύλλογος μας κατέχει την 11η θέση σε σύνολο 63 δικηγορικών συλλόγων στην χώρα άρα είμαστε ένας δυνατός σύλλογος με πολλά μέλη.
Πράγματι οι δικηγόροι σήμερα υποφέρουν όπως και αρκετός κόσμος, αφού αλυσίδα είναι αυτά. Υπερφορολόγηση, νέες εισφορές θα ψηφιστούν μέσα στο 2018. Εμείς όμως έχουμε στόχους, σχέδια που ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα εμείς θα τα προωθήσουμε εκ νέου. Πάμε να δούμε και το παλιό Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας το οποίο αν τελικά παραχωρηθεί στο Δήμο Καβάλας, βάσει συμφωνίας που έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος με το Δήμο Καβάλας θα αξιοποιηθεί συγκεκριμένα.
Επίσης θέλουμε να σταματήσουμε και τις απαράδεκτες συνθήκες στο Ειρηνοδικείο Θάσου και για αυτό και ζητάμε άμεση μεταφορά του. Μαζί με τον κόσμο αγωνιζόμαστε και απεργούμε για όλους. Ο δικηγόρος είναι η τελευταία γραμμή άμυνας απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται και ο πιο φτωχός από την κυβέρνηση.
Αυτή η κακή εικόνα που έχουν για εμάς πρέπει επιτέλους να ανατραπεί γιατί εμείς για αυτό τον κόσμο παλεύουμε και όχι μόνο για τον εαυτό μας».