ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Πολλά τα ερωτήματα αναφορικά με την φιλοξενία των προσφύγων» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Παράσχος Αγανικόλας

Θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας θα εισάγει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας αναφορικά με το κόστος διαβίωσης των προσφύγων στην Καβάλα.  Άλλωστε όπως έγινε γνωστό ο κάθε μετανάστης  κοστίζει ετησίως στην χώρα 15.000  ευρώ.

«Σε συνέντευξη του στο Βήμα, ο κ Βουδούρης, πρώην Γραμματέας που παραιτήθηκε βέβαια, βγήκε και έκανε ορισμένες σοβαρές καταγγελίες.

Η πρώτη καταγγελία είναι ότι χαρακτήρισε τις δομές φιλοξενίας των προσφύγω ν ως ακυβέρνητες ενώ ανέφερε ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να βάζει ο ίδιος διοικητές στα νησιά που έχουν ανάγκη.

Δηλαδή ο πρώην γενικός γραμματέας μας αναφέρει και μας καταγγέλλει ότι γενικά όλα είναι ακυβέρνητα. Και η δεύτερη σοβαρή καταγγελία είναι αυτή που λέει ότι το κόστος για τον κάθε πρόσφυγα στην Ελλάδα ανέρχεται στις 15 χιλιάδες ευρώ. Ενώ στη Νορβηγική κυβέρνηση το κόστος είναι 12 χιλιάδες ευρώ.

Για αυτό και παραιτήθηκε λέγοντας ότι προσπαθούσε πολλούς μήνες να επικοινωνήσει με τον υπουργό Μετανάστευσης κ. Μουζάλα και απλά δεν μπορούσε να το κάνει

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα. Γιατί όταν ο γραμματέας κάνει αυτές τις καταγγελίες, εμείς τι να πιστέψουμε; 15 χιλιάδες το χρόνο μας κοστίζει κάθε πρόσφυγας» σημείωσε αρχικά» σημείωσε αρχικά.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Πρόσθεσε δε ότι «Και ο κ. Βουδούρης  αναφέρει και τη Νορβηγία που έχει 12 χιλιάδες ενώ σε εμάς η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική. Για αυτό και πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να μάθει και ο καβαλιώτικος λαός ενώ θέλω να φέρω το όλο θέμα στο Δ.Σ. γιατί θέλω να ρωτήσω τελικά τι είναι αυτό το κόστος που ξοδεύονται τελικά όλα αυτά τα χρήματα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *