ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ΤΑΞΙ λόγω του κορωνοϊού

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ΤΑΞΙ λόγω του κορωνοϊού και την μεταφορά των οποιοδήποτε επιβατών. Ο πρόεδρος του  Eurotaxi κ. Μαργαρίτης Κατσίδης επεσήμανε ότι το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς εκτός των άλλων έχουν την δυνατότητα μεταφοράς μόνον ενός ατόμου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αρκετά δύσκολο το έργο μας. Έχουμε άμεση επαφή με τους επιβάτες. Καρδιοχτυπήσαμε πολλές φορές γιατί μεταφέραμε ασθενείς στο νοσοκομείο. Άλλοι ήταν με πυρετό, άλλοι ήταν με διάφορα προβλήματα και μυαλό μας πάντα πάει στο κακό. Η ψυχολογία ήταν πολύ χάλια. Παρ’ όλα αυτά ήμασταν και είμαστε στις επάλξεις. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο». Αναφορικά με κάποιους απείθαρχους πελάτες που αντιδρούσαν στα περιοριστικά μέτρα σχολίασε πως «Είναι στο χαρακτήρα του Έλληνα να αντιδράσει, να μην δεχθεί κάποια πράγματα. Πολλές φορές αναγκαζόμασταν να μην εξυπηρετούμε τέτοιου είδους πελάτες που δεν σεβόντουσαν τους κανόνες. Και δεν ήταν μόνο ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού αλλά και τα πρόστιμα. Ευτυχώς ήταν ελάχιστα αυτά τα περιστατικά».

ΜΕΤΡΑ

Για τα μέτρα που ισχύουν τώρα είπε ότι «είναι υποχρεωτική η μάσκα. Ένα άτομο πρέπει να μπαίνει ανά ταξί και περιμένουμε να υπογραφεί ότι μπορούμε να μεταφέρουμε και δεύτερο άτομο, πιθανότατα του συγγενικού κύκλου. Περιμένουμε τις διευκρινήσεις. Μπορούμε να μεταφέρουμε ασθενή που συνοδεύεται ή και άτομο που συνοδεύεται γιατί μπορεί να είναι κάποιος με κινητικά προβλήματα ή με προβλήματα υγείας. Ακόμη κι αν θέλει να πάει στην αγορά. Όπως επίσης μπορούμε να μεταφέρουμε οικογένεια με ανήλικα. Εδώ δεν υπάρχει αριθμός».

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ

Τέλος είπε ότι «κάποιοι συνάδελφοι έβαλαν προστατευτικά νάιλον. Το πλέξι γκλάς το αποφεύγουμε διότι το πλέξι γκλας δεν ξέρουμε σε περίπτωση ατυχήματος αν ο πελάτης πέσει πάνω του αν είναι ασφαλές. Η ασφαλιστική εταιρεία  θα το αποζημιώσει; Διότι είναι κάτι που δεν συμπεριλαμβάνεται στις προδιαγραφές του κατασκευαστή, είναι κάτι σαν αξεσουάρ. Δεν μας καλύπτει κάτι σ’ αυτό, δεν μας έδωσαν διευκρινήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *