«Πολλά έργα είναι σε εξέλιξη για τον Δήμο Καβάλας» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Φίλιππος Φιλιππίδης 

Πολλά έργα είναι σε εξέλιξη για τον Δήμο Καβάλας. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών κ. Φίλιππος Φιλιππίδης.  Ο Αντιδήμαρχος αρχικά αναφέρθηκε στο πρώην κτίριο του  Εθνικού Οργανισμού  Καπνού όπου θα πρέπει λόγω των εργασιών να  απομακρυνθούν και κάποιοι σύλλογοι.

Όπως σημείωσε «Αρχικά όλοι οι σύλλογοι θα είχαν φύγει  από το κτίριο του ΕΟΚ απλά έπρεπε να γίνουν πρώτα κάποιες εργασίες και μετά να μεταφερθούν στο παλιό παιδικό σταθμό στην Ρούσβλετ. Απλά λόγω του χιονιού καθυστερήσαμε λιγάκι αλλά ο Σκακιστικός Όμιλος κανονικά θα μεταφερθεί στο κτίριο  στην οδό Κ. Τσολάκη. Αυτό θα γίνει εντός των ημερών ενώ μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο κτήριο του ΕΟΚ όπου βάσει σύμβασης έχουν ξεκινήσει απλά λόγω καιρού δεν πήγε η υπόθεση όπως θα χρειαζόταν. Μιλάμε για κάτι άμεσο και θα το δούμε άμεσα ως έναρξη εργασιών. Λόγω χειμώνα έγιναν όλα» .

Αναφορικά με την οδό Βενιζέλου στην είσοδο της όπου δημιουργήθηκε ένα άτυπο είδος πάρκινγκ ο ίδιος εξήγησε ότι το κομμάτι θα φτιαχθεί αργότερα λόγω του επικείμενου έργου του κόμβου του Φαλήρου. «Κάτι θα κάνουμε, μάλλον θα έχουμε μια νησίδα. Και τέλος με δικά μας έξοδα θα κάνουμε κάτι και στο ύψος του Δημοτικού Ωδείου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ

Στο θέμα που έχει προκύψει με τις λακκούβες σε  όλη την πόλη της Καβάλας ανέφερε ότι «Όσο για τα ασφαλιστικά άρχισαν να πέφτουν και κλείνουμε λακούβες με ψυχρή άσφαλτο. Αν βοηθήσει ο καιρός θα πάμε σε εργολαβία με 350 χιλιάδες ,ενώ  αναμένεται άλλη μία και έτσι θα ασφαλτοστρώσουμε όλη την πόλη. Επίσης την άνοιξη θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές. Προς το παρόν έχουμε τις πινακίδες στις Παιδικές Χαρές γιατί πλέον ο κόσμος κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει με αυτές  που είναι ακατάλληλες… Παρόλα αυτά τρέχει έργο στην Παιδική  Χαρά του Αγίου Λουκά ενώ κάθε χρόνο θα κάνουμε παρεμβάσεις. Δημιουργήθηκε ένα θέμα με τις Παιδικές χαρές, ένα υπουργείο και  μια νέα νομοθεσία έβαλε τους Δήμους σε ένα παπούτσι και τους ανάγκασε να δαπανήσουν τεράστια ποσά για να πιστοποιήσουν τις Παιδικές Χαρές… . Τεράστιες υποχρεώσεις, σοβαρά θέματα τρέχουν αλλά και αυτά θα καλυφθούν. Απλά τα οικονομικά μεγέθη των Δήμων έχουν ένα όριο και πρέπει να κατανεμηθούν έτσι ώστε να καλυφθούν πρώτα οι σοβαρότερες ανάγκες».

 

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Αναφορικά με το Περιγιάλι τόνισε ότι «Επί του παρόντος μοιράζονται στους ιδιοκτήτες οι ειδοποιήσεις για τις εισφορές σε χρήμα. Αν και πολλοί τις έχουν λάβει μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας ωστόσο ελάχιστοι έχουν ανταποκριθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα μόλις που αγγίζει τις 50.000 ευρώ. Η διαδικασία που ακολουθείται βασίζεται σε υπάρχουσα νομοθεσία η οποία πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Όλα γίνονται βάσει νομοθεσίας που υπάρχει και πρέπει να την παρακολουθήσουμε όπως και να έχει. Όποιος δεν πληρώνει πάει στο Δημόσιο Ταμείο αλλά γενικά μπορούν να πληρωθούν έστω και με δόσεις.

Όσοι δεν ανταποκρίνονται είναι καλό να γνωρίζουν ότι θα χρήματα οπωσδήποτε πρέπει να καταβληθούν, διαφορετικά μάλλον θα βεβαιωθούν στο δημόσιο ταμείο. Υπενθυμίζω ότι η εισφορά σε χρήμα θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή έργων υποδομών. Τα έργα που θα απαιτηθούν στην περιοχή έχουν τεράστιο κόστος, μη αντιμετωπίσιμο μόνο από το δήμο Καβάλας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για έργα υποδομών. Επίσης και στο Περιγιάλι θα κάνουμε παρεμβάσεις και στο δρόμο που πολύ παραπονιούνται ότι κάτι πρέπει να γίνει. Τέλος σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής, ο Δήμος Καβάλας έχει κάνει μελέτη και μάλιστα σε δύο κομμάτια και θα κάνουμε τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για να καλυφθούν ανάγκες ενώ γενικά μιλάμε για έργα υποδομής της τάξεως των 6-7 εκ. ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να καλύψει από μόνος του ο Δήμος Καβάλας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.