ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Πλούσιο το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας

Ανακοινώθηκε  από την Δήμαρχο  κ Δήμητρα Τσανάκα το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Καβάλα από αύριο  12 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου της ερχόμενης χρονιάς . Αύριο συγκεκριμένα στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει η φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα σηματοδοτήσουν την αρχή των γιορτών της πόλης και όλων των δημοτικών διαμερισμάτων της.  Οι έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει  με την παρουσίαση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Δημήτρη Σταρόβα, και τον ιταλό κιθαρίστα  Steve Tesser που θα παρουσιάσουν μια μοναδική μουσική παράσταση γεμάτη από παλιά αγαπημένα τραγούδια και καινούργιες μελωδίες .

 

Ελπιδοφόρες προσδοκίες για το νέο έτος

Όπως είπε η Δήμαρχος  σε λίγες ημέρες το πιο λαμπερό αστέρι, αυτό της Θείας Γέννησης, θα φωτίσει τον κόσμο από άκρη σε άκρη και το μήνυμα χαράς για τον ερχομό του Θεανθρώπου πάνω στη γη, θα πλημμυρίσει τις καρδιές μας με αγάπη και αισιοδοξία για το Νέο Έτος που ανατέλλει.                                                                                                                           Κάθε χρόνο τις Άγιες αυτές Ημέρες, καθένας από εμάς, σαν από Θεία Χάρη, αισθάνεται ότι κάτι νέο προσδοκά, κάτι ελπιδοφόρο, κάτι που φέρνει χαμόγελο στα χείλη μας και κάνει τα πρόσωπά μας να λαμποκοπούν. Είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων, γεμάτο φως και λάμψη, που έρχεται να μας υπενθυμίσει, μέσα στον καθημερινό και συνεχή αγώνα της ζωής, ότι η αγάπη, η ελπίδα, η ομόνοια, η ανθρωπιά, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, αξίες ανεκτίμητες, βαθιά ριζωμένες στη φύση του ανθρώπου, είναι αυτές που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε να προσδοκούμε έναν καλύτερο κόσμο.                                                    Μέσα σε αυτό λοιπόν το εορταστικό κλίμα, ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τα Νομικά του Πρόσωπα, Δημωφέλεια, Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Δημοτικό Ωδείο, Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, Πολιτιστικούς, Φιλανθρωπικούς, Εθελοντικούς Συλλόγους και Φορείς, δημιούργησαν τα «Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα» για όλους, μικρούς και μεγάλους.                                                                           Τα «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα», τα έχουν όλα: συναυλίες, κάλαντα, ύμνους και ψαλμωδίες, παραμύθια, παιχνίδια, κατασκευές, θέατρο, «γλυπτική», χορό, έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αναβιώσεις εθίμων, γαστρονομία. Ήθη και έθιμα από την Ελλάδα, τις χαμένες πατρίδες, αλλά και άλλες χώρες. Κανταδόρους, μπάντες και δρώμενα στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης της Καβάλας και τις κοινότητες του Δήμου μας.           Σας καλώ όλους να ξεφυλλίσετε το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας, γιατί με χαρά θα διαπιστώσετε ένα πραγματικό μωσαϊκό από εκδηλώσεις, για το οποίο με πραγματικό μεράκι, κέφι και φαντασία εργάστηκε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, εντός των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, αλλά και εκτός και για το λόγο αυτό τους ευχαριστώ θερμά. Ας αφήσουμε για λίγο τα προβλήματά μας κι ας επιτρέψουμε στο πνεύμα των εορτών να φέρει γαλήνη στην ψυχή μας. Ας χτυπήσουμε την πόρτα του συνανθρώπου μας, του γείτονα, του αδύναμου συμπολίτη μας κι ας  προσφέρουμε απλόχερα την αγάπη μας και τη βοήθειά μας. Εύχομαι σε όλους σας, από τα βάθη της καρδιάς μου, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και ευημερία.

Μεγάλη η συμμετοχή της «Δημωφέλεια» στον φετινό Χριστουγεννιάτικο γιορτασμό

Η κ Αναστασία Ιωσηφίδου, πρόεδρος της «Δημωφέλεια» τόνισε πως οι φετινές γιορτές θα γίνουν με την σύμπραξη όλων των νομικών προσώπων. Η διαφορά φέτος είναι πως θα κάνουμε επιστροφή στις ρίζες  μας ,  όπως τα «Χριστούγεννα στο Βυζάντιο» στις 13/12 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου , την Βυζαντινή μουσική με ύμνους και τροπάρια από παραδοσιακά όργανα, σε συνδυασμό με τα «Μελωδήματα του Δωδεκαημέρου» στον Άγιο Παύλο με συνδιοργανωτή την Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Θα γίνει η έκθεση «Ο Άη –Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία» στη Δημοτική Καπναποθήκη και η συναυλία από την παιδική χορωδία της Σοφίας Νεοχωρίτου .

Στις 16 /12 θα παρουσιαστούν οι Γαστρονομικές ιστορίες από τον σεφ Φωτιάδη στην Στρατιωτική Λέσχη και θα μαγειρευτούν 5 πιάτα με παραδοσιακές συνταγές , όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι καβαλιώτες το θέλουν, παρουσιάζοντας τις πρωτότυπες συνταγές τους.

Σε μια άλλη εκδήλωση τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γράψουν τα Χριστουγεννιάτικα ποιήματά τους και τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη επάνω σε πραγματικό πάπυρο με φτερά χήνας όπως ακριβώς γινόταν πολύ παλιά στον αυθεντικό Αη-Βασίλη από την Καισάρεια του οποίου τον ρόλο θα αναλάβει ο γνωστός ηθοποιός κ Κοντός

Παράλληλα στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο  της Καλαμίτσας θα γίνει η βράβευση του χορευτή  Νίκου Γρηγοριάδη που από φέτος θα σπουδάζει στην Κρατική σχολή χορού και θα χορέψουν μαζί τους και δύο τμήματα από τη  Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας

Συμμετοχή των Παιδικών Σταθμών

Μιλώντας για την παρουσία των Παιδικών Σταθμών στις φετινές γιορτές η πρόεδρος του κ Ευαγγελία Δρακονάκη αναφέρθηκε στην συμμετοχή όλων των εργαζομένων σ αυτούς και εστίασε το ενδιαφέρον στο «Σιντριβάνι της Σοκολάτας» που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία 16 και 17 Δεκεμβρίου μέσα από τις δράσεις των Παιδικών Σταθμών. Τα μέλη τους θα παρουσιάσουν  εξαιρετικές γλυκές και αλμυρές γεύσεις και θεατρικά ,τα οποία ντυμένα με χριστουγεννιάτικες στολές θα τριγυρίζουν ανάμεσα στο πλήθος και θα το απασχολούν ευχάριστα. Συμμετοχή θα έχουν επίσης η χορωδία των ΚΑΠΗ , όπως και τα τμήματα εργοθεραπείας .

Στηρίζονται οι ντόπιοι καλλιτέχνες

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κ Πέτρος Πετρόπουλος, τόνισε πως επιχειρήσαμε φέτος να δείξουμε την διαφορετικότητα από κάθε άλλη χρονιά, στηρίζοντας αποκλειστικά τους καβαλιώτες καλλιτέχνες. Το ΔΗΠΕΘΕ που συμμετέχει ενεργά στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές στηρίζεται σε δύο άξονες. Ο πρώτος βασίζεται στις δικές του δράσεις  με πρώτο το «Μονοπάτι των Χριστουγέννων» και ο δεύτερος σε μια ιδέα της Δημάρχου , να τραγουδήσουν γνωστοί καβαλιώτες καθηγητές της μουσικής και καλλιτέχνες σε συναυλίες της Περιφερειακής Ενότητας στις 28/12 ,όπως ο Κυριάκος Μιμίδης και ο Θόδωρος Βαλσαμίδης, ενώ θα ακολουθήσει ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι.

Γιορτές χωρίς χορηγούς

Οι φετινές γιορτές θα γίνουν χωρίς την βοήθεια κανενός χορηγού παρά μόνο από χρήματα του Δήμου και της Δημωφέλειας είπε η Δήμαρχος. Ανεβάσαμε κατά πολύ σημείωσε την ποιότητα των εκδηλώσεων και ο προϋπολογισμός  έφτασε τις 105 χιλιάδες ευρώ . Ήταν μια πολιτική απόφαση του Δήμου να διοργανώσει μόνος του τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Επίσης είπε η Δήμαρχος φέτος δεν τοποθετήθηκαν σπιτάκια των πολιτιστικών συλλόγων στην πλατεία γιατί σκεφτήκαμε πως δεν μπορούμε να υποχρεώνουμε τους ανθρώπους να περιμένουν μέσα σ αυτά μέσα στο κρύο και μάλιστα όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση για την πώληση προϊόντων τους. Ζητήσαμε λοιπόν από τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων της Καβάλας να μας βοηθήσουν στις διοργανώσεις τω ν εκδηλώσεων που θα κάνουμε στις γειτονιές της πόλης και τα δημοτικά διαμερίσματα. Είπε επίσης, ότι όλες οι εκδηλώσεις που θα κάνουν οι μαθητές με τα bazzar τους θα γίνουν στην Καπναποθήκη για να μην ενοχλούν στους πεζόδρομους τους επαγγελματίες και το αγοραστικό κοινό  με την δυνατή μουσική που βάζουν και τον πολύβουο μαθητόκοσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *