ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας μέχρι τον Απρίλιο

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Καβάλας έχει εκδώσει ένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων μέχρι τον Απρίλιο, ιδιαίτερα καλαίσθητο. Για το θέμα αυτό αλλά και για άλλα ζητήματα έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Πετρόπουλος Πέτρος, σημειώνοντας πως «θεωρώ ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζοντας μια έντονη και πλούσια δράση θα δώσει το δικαίωμα στους ανθρώπους της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής που αγαπούν το θέατρο να αγκαλιάσουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Πρόκειται για συνολικά 12 δράσεις, ο αριθμός των παραστάσεων που θα ανέβουν στο Αντιγόνη Βαλάκου θα είναι πολύ περισσότερες, εκ των οποίων η μία θα είναι παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας όπως άλλωστε συνηθίζεται τόσο κατά την πρώτη όσο κατά τη δεύτερη καλλιτεχνική περίοδο. Υπάρχουν συνεργασίες, μία από αυτές έχει να κάνει με το Μουσικό Γυμνάσιο, πρόκειται για ένα διήμερο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και εκτίμηση δική μου είναι ότι φέτος θα δοθεί μια διαφορετική οντότητα στα καλλιτεχνικά δρώμενα και θα προσπαθήσουμε να ζεστάνουμε τους Καβαλιώτες ευελπιστώντας ότι το κρύο δεν θα αγγίξει τις καρδιές μας. Η εισήγηση έγινε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, υπήρξε άμεση ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις προς το πρόσωπό μου αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο για τυπικούς λόγους εγκρίνει τη δεύτερη καλλιτεχνική περίοδο και από κει και πέρα είναι γνωστό ότι και οι σχέσεις είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, αλλά και για το αποκλειστικό μερίδιο του καλλιτεχνικού κομματιού του ΔΗΠΕΘΕ ευθύνη έχει μόνο ο κ. Γκόνης. Εμείς προσπαθούμε να συνεργαστούμε με γνώμονα την ωριμότητα, ώστε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις βελτίωσης κάποιων συνθηκών και όχι δημιουργώντας προβλήματα στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή».

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Για την αύξηση του προϋπολογισμού του 2017 που αποφασίστηκε ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως «αυτό φαίνεται και στο πρόγραμμα, φαίνεται στις επεμβάσεις οι οποίες θα συνεχίσουν να γίνονται στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και βέβαια στο γεγονός ότι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας όπως έγινε με την παράσταση Ισορροπιστής Αεροσκαφών, έτσι και με μια σειρά δράσεων που ανέβηκαν στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων θα ταξιδέψει στον Πειραιά από τις 27 Μαρτίου μέχρι και τις 2 Απριλίου, προκειμένου να παρουσιάσει μέρος των εκδηλώσεων για το αφιέρωμα στο Γιώργο Σεφέρη στο κοινό της Αθήνας και του Πειραιά».

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Αναφέροντας ως μια πρώτη σκέψη για το Φεστιβάλ Φιλίππων του φετινού καλοκαιριού, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως «εκείνο το οποίο μπορούμε να πούμε και πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι το 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα έχει επετειακό χαρακτήρα. Από πλευράς του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και του Δ.Σ. αλλά και εγώ προσωπικά σε μια πρώτη συζήτηση την οποία κάναμε βεβαίως και είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλάμε για ονοματολογία παραστάσεων και δράσεων που θα αναπτυχθούν. Αλλά είναι βέβαιο ότι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα δώσει εκείνη τη βαρύτητα και εκείνη την πλούσια δράση που απαιτεί για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με τον καλύτερο και τον πιο ιστορικό τρόπο το 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *