ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Πλειάδα εκδηλώσεων στον Δήμο Παγγαίου στο φετινό καλοκαίρι

”Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, μαζί με τις θερμοκρασίες, ανεβαίνει και ο παλμός στον Δήμο Παγγαίου. Το πρόγραμμα των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων θα είναι πλούσιο”.

Τα παραπάνω σημείωσε στο πλαίσιο δηλώσεων του  ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΑΤΟΜΑ

”Η αρχή γίνεται το Σάββατο και την Κυριακή, στις 13 και 14 Ιουλίου με το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου των αναπτυξιακών ηλικιών Κ16. Πάνω από 1.500 παιδιά από τη μισή Ελλάδα, από Ήπειρο – Κέρκυρα μέχρι Λήμνο και Αλεξανδρούπολη, θα βρίσκονται στο δημοτικό στάδιο της Ελευθερούπολης. Είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε, το γήπεδό μας κάνει τις τελευταίες του προετοιμασίες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη διοργάνωση και πιθανότατα θα έχουμε και την παρουσία ενός υψηλού προσκεκλημένου, του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ και χρυσού ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Κώστα Κεντέρη, ο οποίος και τις δύο μέρες θα βρίσκεται στο γήπεδό μας, εκτός απροόπτου, να απολαύσει και αυτός τις προσπάθειες των παιδιών, αλλά και να τον δουν από κοντά οι μικροί αθλητές αφού είναι ένα είδωλο για όλους όσοι ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό.

Μαζί με τους νεαρούς αθλητές, τους συνοδούς και τους προπονητές όσοι θα μετακινηθούν προς την περιοχή μας θα είναι πάνω από 2.500 άτομα. Τα ξενοδοχεία της Ελευθερούπολης θα είναι γεμάτα, όπως επίσης της Καβάλας, των Φιλίππων, αλλά και σε γειτονικούς δήμους και Περιφερειακές Ενότητες θα απλωθούν όλοι και θα τακτοποιηθούν”, ανέφερε αρχικά ο κ. Μποσμπότης.

ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΑ ”ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΕΙΑ”

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, μίλησε στη συνέχεια για τα ”Τσαμκιράνεια”, επισημαίνοντας ότι  ”Στις 21 Ιουλίου έχουμε τα ”Τσαμκιράνεια”, στην μνήμη του έφεδρου ανθυπολοχαγού Δημήτρη Τσαμκιράνη, που έχασε τη ζωή του στα γεγονότα της Κύπρου στις 22 Ιουλίου του 1974. Φέτος αλλάζουμε το πρόγραμμα και έτσι ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί το πρωί αντί για το απόγευμα, με ώρα έναρξης στις 9:30 και εκκίνηση από την πλατεία της Νέας Περάμου και θα καταλήξει η διαδρομή μπροστά στο μνημείο του Δ. Τσαμκιράνη στις Ελευθερές, σ’ έναν αγώνα 5,5 km. Ο αγώνας θα συνδυαστεί και με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν εντός της εκκλησίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεστεί το μνημόσυνο παρουσία του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου. Θα υπάρξει ομιλία από τον ιστορικό Κώστα Παπακοσμά και επίσης στο μνημείο θα ακολουθήσει κατάθεση των στεφάνων».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ

Παράλληλα, ο κ. Μποσμπότης υπογράμμισε ότι ”στις 22 Ιουλίου κατά πάσα πιθανότατα θα έχουμε την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Καρρά ”Καλησπέρα και καλή βραδιά…”. Είμαστε στις τελικές συνομιλίες με τον βιογράφο και συγγραφέα τον Θάνο Κανούση και μάλλον στον Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου. Είμαστε στις τελικές διεργασίες”.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΆΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Αναφορικά με τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου επισήμανε ότι ”Στις 26 Ιουλίου έχουμε τη μεγάλη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην Ανακτορούπολη της Νέας Περάμου. Για ακόμη μία χρονιά ο δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας, ανοίγει τα Κάστρα της Νέας Περάμου για μία μεγάλη συναυλία. Σε αυτήν τη σκηνή βρέθηκαν παλιότερα ο Νταλάρας, ο Κότσιρας, ο Μαχαιρίτσας, η Ζουγανέλη. Φέτος ήρθε η σειρά της αγαπημένης Α. Πρωτοψάλτη. Προσπαθούμε πάντα να κρατάμε ψηλά το επίπεδο σε μία τέτοια εκδήλωση που να συνάδει με την ιερότητα των μνημείων. Ο χώρος ήδη προετοιμάζεται, ενώ άρχισε και η προπώληση εισιτηρίων. Γίνεται και ηλεκτρονικά φέτος για πρώτη φορά, καθώς επίσης και σε φυσικά σημεία, όπως στη Vodafone στην Eλευθερούπολη, στη Φωτοτυπική, Μητροπόλεως 14 στην Καβάλα απέναντι από το παλιό Ι.Κ.Α., αλλά και τα από το παλιό Τελωνείο στο τουριστικό περίπτερο στη Νέα Πέραμο”.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΒΟΥ

”Επίσης, στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη, αλλά και με τον ΣΕΓΑΣ, θα φιλοξενηθεί στο γήπεδό μας η διεθνής συνάντηση στίβου των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Κύπρου των ηλικιών κάτω των 18. Οι δύο εθνικές ομάδες θα διαγωνιστούν σε έναν αγώνα που γίνεται κάθε χρόνο, τη μία χρονιά στην Κύπρο και τη μία χρονιά στην Ελλάδα εναλλάξ. Φέτος είναι η σειρά της Ελλάδας και ειδικότερα η σειρά της Ελευθερούπολης όπου τα παιδιά θα αγωνιστούν κι αυτά μεταξύ τους αποκτώντας εμπειρίες σε πολύ υψηλό επίπεδο, μιας και μιλάμε για τις εθνικές ομάδες των δύο χωρών. Θα μετέχουν επίλεκτοι αθλητές της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να αποκτήσουν και αυτά τα παιδιά εμπειρία και προβλέπουμε ότι τη δεύτερη μέρα, την 1η Αυγούστου θα τους δοθεί και άδεια για να απολαύσουν και αυτοί τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και να απολαύσουν και τη δική μας ”Λευκή Νύχτα”, ανέφερε ακόμη ο κ. Μποσμπότης.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ”ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ”

Τέλος, αναφορικά με την ”Λευκή Νύχτα”, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου σημείωσε ότι ”Καταλήγουμε την 1η Αυγούστου στο μεγάλο γεγονός και τη μεγάλη εκδήλωση για την Ελευθερούπολη, μία ακόμη ”Λευκή Νύχτα”. Σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο αποφασίσαμε φέτος το όνομα που θα φέρουμε να είναι πολύ μεγάλο κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου! Πριν όμως τα της συναυλίας να πω ότι και φέτος έχουμε πρωτότυπες δράσεις και για τα παιδιά και για τους ενήλικες, δράσεις εθελοντισμού, με κιόσκια όπου θα μπορεί ο καθένας να αφήσει χρήματα για τους απόρους, δράσεις οικολογίας, εικαστικών τεχνών, μόδας κλπ. Θα υπάρχουν πολλά και διάφορα happening, αλλά και ένα ντίσκο πάρτι της δεκαετίας του ’80. Όλα αυτά μέχρι να έρθει η ώρα στις 22:00 για να ανέβει στη σκηνή ο μεγάλος Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο αιώνιος έφηβος, ο οποίος πιστεύουμε θα προσελκύσει κόσμο όχι μόνο από την Ελευθερούπολη και την Καβάλα αλλά απ’ όλη τη βόρεια Ελλάδα”.