ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πλήγμα στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας αναμένεται να επιφέρει η χορήγηση 4 αδειών σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ Λέσβου από την Περιφέρεια Αιγαίου

Η Περιφέρεια Αιγαίου χορήγησε 4 άδειες σε λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λέσβου για δρομολόγια από τη Μυτιλήνη έως τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Τσεντεμεΐδη οι συνάδελφοί τους από τη Μυτιλήνη στοχεύουν στη μεταφορά προσφύγων από το τη Μυτιλήνη στη Θεσσαλονίκη αλλά και κάποιων άλλων ταξιδιωτών, κάτι που αναμένεται να πλήξει οικονομικά το Καβαλιώτικο ΚΤΕΛ.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσεντεμεΐδης σημείωσε πως «μετά την υπογραφή του Περιφερειάρχη Αιγαίου ότι δικαιούται δρομολόγιο κλειστού τύπου, το λέω πάλι και το έχω πει πάρα πολλές φορές, είναι νομικά βάσιμο, έχει το δικαίωμα δηλαδή να κάνει αυτή τη γραμμή. Πρέπει να μπαίνει το λεωφορείο από τη Μυτιλήνη, να συνεχίζει με το καράβι να κατεβαίνει στο λιμάνι της Καβάλας και από κει και πέρα να συνεχίζει το δρομολόγιό του για Θεσσαλονίκη. Ποτέ όμως δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει επιβίβαση, για αυτό λέω κλειστού τύπου δρομολόγιο. Δηλαδή φορτώνουμε στη Μυτιλήνη ξεφορτώνουμε στη Θεσσαλονίκη. Έχει καθένας το δικαίωμα να κάνει μεταφορά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Αυτή είναι απόφαση του Περιφερειάρχη Αιγαίου, από κει και πέρα δεν έφταναν οι άδειες του ΚΤΕΛ στη Μυτιλήνη κι έτσι ζητήθηκαν πρόσθετες άδειες για να καλύψουν αυτό το έργο. Και έτσι δόθηκαν οι 4 άδειες στο ΚΤΕΛ για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τη γραμμή αυτή που ζήτησε».

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ

Διευκρίνισε πως «φυσικά εμάς θα μας πειράξει όσον αφορά το οικονομικό επίπεδο και από κει και πέρα θα πω πάλι ότι πρέπει το δρομολόγιο να είναι κλειστού τύπου για να μην κάνουμε άλλες ενέργειες και έχουμε άλλα προβλήματα. Το σκεπτικό είναι το εξής. Υπάρχει η περίπτωση να εμφανιστούν πάλι οι πρόσφυγες από αυτά που ακούμε για την εισροή από την πλευρά της Τουρκίας, κι έτσι πιστεύει το ΚΤΕΛ στη Μυτιλήνη ότι θα εξυπηρετήσει καλύτερα, δηλαδή δεν θα υπάρχει ταλαιπωρία. Με αυτήν τη σκέψη κάνει το δρομολόγιο. Αφού δίνει το δικαίωμα το κράτος πολύ καλά κάνει και φέρνει έργο στο ΚΤΕΛ, αλλά το θέμα είναι η επόμενη μέρα. Με τα λόγια όλοι μας τα λέμε πολύ καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *