« Πικρός θα είναι ο καφές στα καταστήματα και όχι μόνο» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών  Παναγιώτης Βασιλούδης

Πικρός θα είναι ο καφές στα καταστήματα και όχι μόνον, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτης Βασιλούδης λόγω της αύξησης στην φορολόγηση του που αναμένεται να φτάσει το 30%.  Έτσι αναγκαστικά σύμφωνα με τον κ. Βασιλούδη η αύξηση αυτή θα μετακυληστεί και στους καταναλωτές.

Ο κ. Βασιλούδης συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Έρχεται αύξηση στον καφέ και όχι μόνο. Η κυβέρνηση θέλει να συμπληρώσει 4 δις αυξήσεις στο δικό μας τον χώρο για το 2017 οπότε τα πάντα θα αυξηθούν. Έκτακτη εισφορά, καφέδες, τα πάντα θα πάρουν την ανιούσα. Τώρα αυτή την στιγμή έμειναν τα μαγαζιά εστίασης, όταν ο άλλος πάει εκεί για να ξεφύγει από την σκοτούρα της καθημερινότητας και την πίεση της ημέρας.

Όταν και αυτό το είδος το ανεβάσεις, από εκεί και πέρα λες τι άλλο θέλω; Ε μια χαρά σου δίδει και αυτή την κόβεις; Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να συζητάμε και ας ανεβάσουν άλλα είδη.

Δεν ξέρουμε πόση αύξηση θα βάλλουν στην τιμή του καφέ  καθώς  άλλοι μιλούν για ποσοστό 25 – 30%.  Δεν έχουν βέβαια καταλήξει αλλά το σίγουρο είναι ότι αύξηση θα μπει. Τώρα εμείς μόλις επέλθει η αύξηση λογικό δεν είναι ότι θα κάνουμε και από την πλευρά μας τις αναγκαίες αυξήσεις; Έχουμε να βάλουμε 10 χρόνια αυξήσεις,. Και το ΦΠΑ από  6% πήγε στο 24% και οι άλλοι φόροι έχουν αυξηθεί. Άρα και εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι …

Και μας λένε ότι συνεχώς ανοίγουν μαγαζιά εστίασης αντί για βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Όχι ότι εμείς δεν απασχολούμε άτομα αλλά καμία σχέση το ένα είδος με το άλλος».

ΠΤΩΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Άρα αν εμείς ανοίγουμε συνέχεια τέτοια μαγαζιά, καταλαβαίνεις τι πτώση υπάρχει στην αγορά και τι θα πρέπει να πληρώσουν στην συνέχεια αυτοί οι επαγγελματίες. Γιατί τώρα στην αρχή όλα είναι εύκολα. Μετά όμως τι να πρωτοπληρώσουν; Ενοίκια, αυξήσεις,  τι; Η αύξηση στην τιμή του καφέ θα είναι γύρω στα 20-30 λεπτά,  το πολύ μισό ευρώ στο είδος αυτό. Τώρα υπάρχουν και μαγαζιά με ακριβότερα νοίκια όπως στην παραλία ή στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, οπού εκεί επειδή έχουν περισσότερα έξοδα θα δούμε και μεγαλύτερες αυξήσεις έως και 80 λεπτά στον καφέ όπως εγώ υπολογίζω. Αυτό θα γίνει αναγκαστικά».

ΚΙΝΗΣΗ

Στο ερώτημα πως ήταν η κίνηση αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων  ο ίδιος απάντησε ότι  «Η κίνηση ήταν πολύ μεγάλη. Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων, αν και τότε κάποια μαγαζιά ήταν κλειστά πήγαμε καλά. Δεύτερη ημέρα δεν γινόταν τίποτε. Παραμονή γινόταν χαμός. Αλλά δεν μπορείς με  μια ημέρα να καλύψεις τόσα κενά.

Άλλωστε στην αγορά εδώ και τρεις μήνες, από τον Σεπτέμβριο υπάρχει μια τεράστια πτώση και αυτό φαίνεται παντού. Ξένοι πολλοί δεν έρχονται. Τούρκοι και Βούλγαροι που ερχόταν αυτές τις ημέρες, δεν ήρθαν σε αντίθεση με την Αλεξανδρούπολη που είχε 100% πληρότητα.

Και έτσι εγώ γύρισα σε όλα τα μαγαζιά και είδα την κίνηση πεσμένη με ντόπιο δυναμικό στην αγορά μόνο. Και κάποιοι καβαλιώτες που ζουν αλλού ήρθαν τώρα. Ελπίζουμε το νέο έτος να έχουμε ευημερία για να μπορέσουμε τις νέες αυξήσεις που θα έρθουν να τις καλύψουμε. Αλλά και αυτό το βλέπω χλωμό» κατέληξε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.