Πιθανή αναβολή του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας λόγω αιτήματος τριών παρατάξεων

 

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κάτω από την σκιά του αιτήματος 3 παρατάξεων για αναβολή της συνεδρίασης λόγω της πανελλαδικής απεργίας για το 8ωρο και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Κώστας Πεφάνης σημείωσε πως αναμένει την άποψη των παρατάξεων για να προχωρήσει περεταίρω.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει οριστεί για την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) το δημοτικό συμβούλιο, την ίδια μέρα γίνεται πανελλαδική απεργία και την ίδια ώρα με το δημοτικό συμβούλιο έχουν οριστεί οι πορείες, οι συναντήσεις και οι ομιλίες. Υπάρχει αίτημα από τρεις παρατάξεις να αναβληθεί το δημοτικό συμβούλιο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με την απόλυτη πλειοψηφία των παρατάξεων. Σεβόμενος το αίτημα, αν και δεν είναι φυσιολογικό να αναβληθεί για έναν τέτοιο λόγο το συμβούλιο –έχουν αναβληθεί πάντως αρκετές φορές για λόγους ανωτέρας βίας, απέστειλα την Τρίτη σε όλες τις παρατάξεις γνωρίζοντας τους αυτά τα αιτήματα και τους ζητώ να πάρουν θέση για το θέμα. Αν δεν δώσουν το παρών θα αναβληθεί το δημοτικό συμβούλιο, λόγω μη απαρτίας. Όταν δηλώνουν κάποιες παρατάξεις εξ αρχής ότι δεν θα βρίσκονται εκεί, αυτό δείχνει αμέσως ότι δεν θα είναι αντιπροσωπευτική η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι, καλοπροαίρετα και θέλοντας να μάθω την άποψή τους, μπορούμε να το αναβάλλουμε αν συμφωνήσουν όλοι. Περιμένω, λοιπόν, να γνωστοποιήσουν τη θέση τους ή αλλιώς θα προσέλθουμε στο δημοτικό συμβούλιο και θα δούμε».

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ

Σχολίασε επί του θέματος ότι «η απεργία με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει άμεση σχέση. Δεν είμαστε ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι με την έννοια της συμμετοχής στο δημοτικό συμβούλιο. Είμαστε αιρετοί κι έχουμε κάθε δικαίωμα να συμμετάσχουμε στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα είναι και με τηλεδιάσκεψη, πλην του γραμματέα και κάποιων άλλων ανθρώπων οι οποίοι δεν δήλωσαν την επιθυμία τους να απεργήσουν και είναι διαθέσιμοι. Το να γίνει ή να μη γίνει το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι κάτι συμβολικό σε σχέση με την απεργία. Σεβόμαστε τα αιτήματα και συμφωνώ άλλωστε κι εγώ ότι κάποια θέματα του νομοσχεδίου είναι αντιεργατικά και αντιδημοκρατικά ίσως και πρέπει να εξεταστούν. Όμως άλλη λειτουργία η μία και άλλη η άλλη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast