ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πετυχημένο χαρακτήρισε το συλλαλητήριο κατά των διοδίων η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας  «Δημωφέλεια»  Αναστασία Ιωσηφίδου

Πετυχημένο χαρακτήρισε το συλλαλητήριο κατά των διοδίων η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας  «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου.  Σύμφωνα με την ίδια ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Καβάλας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι από το συλλαλητήριο, η πλατεία γέμισε. Ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι και περισσότερος  ο κόσμος αλλά μην γκρινιάζουμε. Ήταν μία ημέρα με ήλιο και ο κόσμος κατέβηκε στην πλατεία.

Αν είχαν έρθει και τα σχολεία ενδεχομένως θα είχαμε και πολύ περισσότερο κόσμο. Νομίζω όμως ότι στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα, φωνάξαμε ΟΧΙ στα διόδια για τεκμηριωμένους λόγους και ένα δυνατό ΟΧΙ από φορείς και απλούς κατοίκους της Καβάλας ακούσθηκε τελικά.

Τώρα αν έρθουν τα πλευρικά διόδια αυτή η αλλαγή σαφώς και θα δημιουργήσει προβλήματα και ορθώς λέμε ότι θα έχουμε μια άλλη εικόνα πλέον στη Ν. Καρβάλη διότι χωρικά εκεί που τοποθετείται ο σταθμός θα έχουμε πρόβλημα».

ΣΤΗΝ  ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσθεσε δε πως «Φυσικά  χωρικά το μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρχει στο κέντρο της πόλης της Καβάλας και ενδεχόμενα λόγω των διοδίων πολλά αυτοκίνητα ακόμη και επαγγελματικά θα έρχονται στο κέντρο της πόλης με τις δυσμενείς συνέπειες που όλοι καταλαβαίνουμε. Βεβαίως εγώ θα κάνω και μια σύγκριση με τις χώρες του εξωτερικού. Εκεί με το που μπαίνεις στην χώρα,  με το που περνάς τα σύνορα, ο αντίστοιχος σταθμός είτε είσαι Έλληνας είτε ξένος πληρώνεις ένα τέλος για χρήση του δικτύου που πρόκειται να κάνει ο οποιοσδήποτε τουρίστας, ντόπιος κλπ.

Και από την άλλη άμα κάνουμε έναν απολογισμό για τα διόδια Καβάλα – Αθήνα θα δούμε ότι είναι πάρα πολλά χρήματα, 74 ευρώ έχουν υπολογισθεί.

Και αν σκεφτούμε και το σταμάτα ξεκίνα η επιβάρυνση στην κατανάλωση της βενζίνης θα είναι επιπλέον συν βέβαια και τα διόδια που προαναφέραμε και τελικά το κόστος μετακίνησης ανεβαίνει υπέρογκα.

Και από την άλλη η Εγνατία Οδός Α.Ε.  έκανε ένα έγγραφο προς τους αρμόδιους και αυτοί απάντησαν αρνητικά; Αποκλείεται» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *