Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, ανακοινώνουν την συνεργασία τους για το προσεχές  χρονικό διάστημα με αντικείμενο την παροχή εθελοντικών υπηρεσιών και την υγειονομική κάλυψη δράσεων στο πλαίσιο μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την διάδοση της πανδημίας του Covid-19. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι η συνδρομή των εθελοντών Σαμαρειτών στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και σημαντική ώστε, όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, να εργαστούν για  να μπορέσουν  να επιστρέψουν στην κανονικότητα σε σύντομο χρόνο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να αφουγκράζεται τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και να μπορεί να παρεμβαίνει όπου έχει τη δυνατότητα. Γι’ αυτό το λόγο και έχοντας ως παράδειγμα τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα το τμήμα Σαμαρειτών με τους οποίους συνεργαζόμαστε και στην εθελοντική αιμοδοσία κάθε Πέμπτη στο φουαγιέ της Νομαρχίας Καβάλας «Γ. Παυλίδης. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μας βοηθάει και είναι παρών σ’ αυτήν την αιμοδοσία κι αυτό έδωσε το έναυσμα να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας, ώστε να καλύψει τις επόμενες δράσεις που θα σχεδιάσουμε και ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ενόψει της Λαϊκής Αγοράς το Μ. Σάββατο 18 Απριλίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το τμήμα του θα βρίσκεται στο χώρο εκεί, προκειμένου να θερμομετρεί τους καταναλωτές, να ενημερώνει για τα ατομικά μέτρα προστασίας που πρέπει να γνωρίζουμε και να καλύψει υγειονομικά τη λαϊκή αγορά της πόλης, παρέχοντας βοήθεια στους συμπολίτες μας και κυρίως να μην συνωστίζονται στους πάγκους.

Είναι μια πολύ χρήσιμη συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους Σαμαρείτες για την εθελοντική εργασία τους και την σημαντική και πολύτιμη παρέμβασή τους στις δύσκολες μέρες που διανύουμε».

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

Πρόσθεσε σε ότι αφορά το θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού  ότι «πάμε καλά σαν Περιφερειακή Ενότητα στο θέμα του κορωνοϊού, τα μηνύματα είναι θετικά. Η Καβάλα περνάει αυτόν τον κάβο πάρα πολύ καλά. Είχαμε μόνο τρία θετικά κρούσματα κι αυτά μέσα από την ίδια οικογένεια και σήμερα είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία τους. Μέχρι και σήμερα όλα τα άλλα τεστ είναι αρνητικά και δείχνει ότι είμαστε σε ετοιμότητα και υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων. Συνεχίζουμε την καμπάνια στους συμπολίτες μας, μένουμε στο σπίτι, τηρούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας προς όφελος της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.