Περισσότερο χρόνο για καλύτερη ενημέρωση και εξαίρεση των μικρών επιχειρήσεων ζητούν τα Επιμελητήρια όλης της χώρας για το θέμα της ψηφιακής κάρτας

Το Επιμελητήριο Καβάλας διαμαρτύρεται για την απογραφική διαδικασία και την ψηφιακή κάρτα των εργαζομένων. Ο πρόεδρός του κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως πρόκειται για μία γραφειοκρατική διαδικασία που προβληματίζει τις επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στις επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία τους, ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων για την περιβόητη ψηφιακή κάρτα των εργαζομένων και την απογραφική διαδικασία που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Εργασίας. Γι’ αυτόν το λόγο τα Επιμελητήρια της χώρας υπό την Κεντρική Ένωση των Επιμελητηρίων, στείλαμε μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη σχετικά με αυτό το δαιδαλώδες πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.Η απογραφική διαδικασία για το ωράριο απασχόλησης απ’ όλες τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες για το σύνολο των εργαζομένων τους, που πάει να εφαρμοστεί για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων και μια αναστάτωση στους επαγγελματίες και τους λογιστές. Κι αυτό εξαιτίας όλης αυτής της γραφειοκρατικής διαδικασίας που προκύπτει για το πώς θα εφαρμοστεί. Υπάρχει ελλιπής ενημέρωση, πολύ μεγάλη γραφειοκρατία που απαιτεί πολύ μεγάλο χρόνο εργασίας των επιχειρήσεων και των λογιστών, υπάρχει αδυναμία να καταχωρηθούν στο σύστημα άμεσα για κάποιους κλάδους ιδιαίτερα που υπάρχουν προβλήματα. Σαν Επιμελητήρια της χώρας ζητάμε από τον υπουργό και την παράταση της εφαρμογής του μέτρου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023 για να καταστεί δυνατή η καλύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων και των  λογιστών και να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί. Να υπάρχει εξαίρεση από την εφαρμογή του μέτρου στις επιχειρήσεις και τα υποκαταστήματα που έχουν έως 20 εργαζόμενους, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεών μας. Και φυσικά να υπάρξει μια πιλοτική εφαρμογή για 6 μήνες χωρίς την επιβολή προστίμων. Διότι όσες επιχειρήσεις δεν εφαρμόσουν αυτήν την ψηφιακή κάρτα θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα, η γνωστή κλασική ελληνική συνταγή».

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κατέληξε λέγοντας ότι «με αυτήν την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί, με τις προτάσεις μας θέλουμε να δώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις και φυσικά για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις αυτός ο νόμος να παγώσει μέχρι να δούμε τουλάχιστον τι θα γίνει με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί. Εκτιμώ ότι το υπουργείο θα δει θετικά το θέμα και σύντομα θα λάβουμε απάντηση σ’ αυτά που ζητάμε ως επιχειρηματική κοινότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *