Περιπτώσεις υδροκλοπής εντοπίστηκαν στη Νεάπολη και τη Νέα Καρβάλη από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ

Περιπτώσεις υδροκλοπής εντοπίστηκαν στην συνοικία Νεάπολης και στη Νέα Καρβάλη από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ. Ο πρόεδρός της κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι οι υδροκλοπές επιβαρύνουν τους νόμιμους καταναλωτές και κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τελικά φαίνεται ότι εκτός από ηλεκτρικό ρεύμα,   κλέβουν και νερό. Τα συνεργεία συνεχώς κάνουν ελέγχους για να δουν αν μπορούν να βρουν κάποιους που κλέβουν νερό, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουμε αρκετές καταγγελίες από πολίτες που μας υποδεικνύουν κάποια σημεία. Πηγαίνουμε και είτε τις διαπιστώνουμε είτε ότι. Όταν βρίσκουμε υδροκλοπή την ανακοινώνουμε και ζητάμε από όλους τους συμπολίτες μας να μας καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις. Διότι όταν κάποιος κλέβει νερό, αυτό το κόστος το επωμίζονται όλοι οι υπόλοιποι συμπολίτες. Πρέπει η ΔΕΥΑΚ να έχει ισοσκελισμένους ισολογισμούς, να παίρνει τα χρήματα από τους συμπολίτες μας για τα έξοδά της κι όταν κάποιος καταναλώνει νερό χωρίς να πληρώνει, αυτό θα το μοιραστούν οι υπόλοιποι».

ΡΟΤΟΡΕΣ

Για την προμήθεια ρότορα για τον βιολογικό καθαρισμό είπε ότι «ο βιολογικός της Καβάλας έχει συνολικά 8 ρότορες που εγκαταστάθηκαν το 1989. Έχουν παλιώσει και σιγά- σιγά μας «αφήνουν» όσον αφορά τη λειτουργία τους. Ήδη έχουν εγκατασταθεί οι τέσσερις. Τώρα αντικαθιστούμε και τον πέμπτο. Έχουν σε λειτουργία 6. Αν και ζητούσαμε για τους 4 παλιούς χρηματοδότηση για την αντικατάστασή τους, επειδή θέλει 5 ο βιολογικός για να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, προχωράμε με ιδίους πόρους να αντικαταστήσουμε έναν ακόμη και να έχουμε 6 λειτουργικούς. Και συνεχίζουμε να ζητάμε για τους άλλους τρεις που είναι παλιοί, χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ.

Πιο παλιά είχαν φτάσει από τους 8 ρότορες να λειτουργούν μόνο οι δύο. Γι’ αυτό και υπήρξε πρόβλημα στην έξοδο. Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν 5, θα κάνουμε λειτουργικό έναν ακόμη και ζητάμε χρηματοδότηση για να λειτουργούν και οι 8. Δεν λειτουργούν ταυτόχρονα. Συνήθως λειτουργούν 3-4 και μπαίνει πέμπτος και έκτος ανάλογα με την είσοδο των λυμάτων. Επειδή θέλουμε το καλοκαίρι να μας βρει προετοιμασμένους και χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος, βάζουμε και έκτο ρότορα».

ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρόσθεσε ότι «όταν ο βιολογικός λειτουργεί και είναι στα πράσινα, δηλαδή όλα τέλεια, δεν μπορεί να ζητήσεις χρηματοδότηση. Θα πρέπει να έχει ένα μικρό πρόβλημα, όχι για το περιβάλλον ούτε για αλλού, να είναι λίγο εκτός ορίων, για να μπορέσει να τύχει χρηματοδότησης.

Ο βιολογικός της Καβάλας λειτουργεί τέλεια, ο βιολογικός του Παληού είναι πρότυπο και λειτουργεί απόλυτα τέλεια, για το βιολογικό του Δάτου έχει ανατεθεί μελέτη. Θα έρθουν αρχές Ιουλίου να κάνουν αυτοψία, μου έχουν υποσχεθεί ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε στα χέρια μας οριστική μελέτη κι επειδή τότε θα ανοίξει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που θα προβλέπει μέσα προβληματικούς βιολογικούς λιγότερο από 25ετία, θεωρώ ότι θα τον εντάξουμε άμεσα και θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει για να λειτουργεί τέλεια ο Βιολογικός Δάτου».

Τέλος, για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ είπε ότι «δεν υπάρχει βελτίωση. Η οικονομία της πόλης δεν είναι στα καλύτερά της. Έχουν πέσει οι εισπράξεις της ΔΕΥΑΚ, το κενό τους μήνες του κορωνοϊού δεν μπορεί να καλυφθεί ακόμη και κάνουμε κυνήγι να μαζέψουμε χρήματα. Σε όσους οφείλουν πάνω από 3 χιλιάδες ευρώ θα στείλουμε εξώδικα αυτήν την εβδομάδα και θα συνεχίσουμε με τους υπόλοιπους. Τρέχουν δύο ευνοϊκοί διακανονισμοί και 10ο δόσεις με 30 ευρώ η ελάχιστη δόση. Αυτός είναι μέχρι 22 Ιουνίου. Υπάρχουν και οι τακτικοί διακανονισμού που τους ανεβάσαμε από τις 24 στις 36 δόσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.