«Περιμένουμε ακόμη τις αποζημιώσεις του χιονιά» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας Νίκος Δημόπουλος

Στάση αναμονής τηρούν οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας για το θέμα των αποζημιώσεων τους για το ζωικό τους κεφάλαιο και όχι μόνον αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει φώς στο τούνελ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκος Δημόπουλος ανέφερε ότι το μόνον που υπάρχει είναι μία χαλαρή υπόσχεση του  Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνη για αποζημιώσεις τον Ιούνιο!

Όπως τόνισε αρχικά «Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι νεώτερο σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων. Μάλιστα όταν ο κ. Τσιρώνης ήρθε στη Δράμα, είπε ότι οι αποζημιώσεις  θα έρθουν τον Ιούνιο και αν….

Με αυτό το σκεπτικό όμως δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Πρέπει να γίνει κάτι τώρα. Οι τροφές έχουν εξαντληθεί. Οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται χρήματα για να αγοράσουν τις τροφές.

Ήταν 2 μήνες περίπου το κρύο και έγινε μεγάλη κατανάλωση τροφών. Αν βελτιωθεί ο καιρός, δοθεί μια οικονομική ενίσχυση ίσως και να γίνει κάτι. Ειδάλλως δεν θα έχουμε μέλλον».

ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ…

Πρόσθεσε δε πως «Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν μιλούμε μόνο για τις ζωοτροφές. Μιλούμε και για το ζωικό κεφάλαιο μια και ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ήρθαν οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ εν μέσω  χιονιά. Τρεις και τέσσερις ημέρες μετά το χιόνι το πολύ, γιατί πολύ απλά πιο μπροστά δεν μπορούσαν καν να πλησιάσουν.

Και ο κόσμος δεν δήλωσε καν τις απώλειες των ζώων μια και δεν είχαν που να βάλουν τα νεκρά ζώα. Έχω για παράδειγμα γνωστό κτηνοτρόφο ο οποίος είχε 350 μικρά ζώα νεκρά από το κρύο, τα έβαλε μέσα στον στάβλο του, και όταν ήρθε ο ΕΛΓΑ δεν μπορούσε καν να τους πει το ακριβές νούμερο των ζώων γιατί τα είχε μετρήσει βιαστικά…

Είπε λοιπόν στον ΕΛΓΑ ότι τα νεκρά ζώα είναι 170, ο ΕΛΓΑ τα μέτρησε στην συνέχεια ένα προς ένας, είδε πως είναι 350 αλλά του είπε ότι θα αποζημιωθεί για 170 ζώα γιατί αυτά δήλωσε. Και όταν τους είπε ότι ήθελε να κάνει συμπληρωματική δήλωση του απάντησαν  ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Αυτά είναι τα τρωτά της γραφειοκρατίας για αυτό και πολλοί κτηνοτρόφοι  δεν δηλώνουν καν τα ζώα που έχασαν γνωρίζοντας τη διαδικασία. Και στο τέλος τέλος το πρόβλημα θα το έχουν και οι παραγωγοί και εμείς και άπαντες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση