Περίπου 9 μήνες οφειλής υπάρχουν για τις μαθητικές μεταφορές προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Περίπου 9 μήνες οφειλής υπάρχουν για τις μαθητικές μεταφορές προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, γεγονός που προβληματίζει την διοίκηση του φορέα όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης. Άλλωστε οι υποχρεώσεις του φορέα «τρέχουν» και θα πρέπει να υπάρξει μία εξισορρόπηση σε αυτές.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσεντεμεΐδης σημείωσε πως «το θέμα των μαθητικών μεταφορών φέτος με την τροπολογία που έχει γίνει έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο μπέρδεμα σε ότι αφορά τις πληρωμές. Για αυτό που φωνάζουν και διαμαρτύρονται  οι συνάδελφοι από τα ταξί είναι πιστεύω όπως το πρόβλημα που έχουμε και εμείς με τα περσινά δρομολόγια. Είμαστε σε αναμονή πιστεύοντας ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να γίνει η αποπληρωμή των δρομολογίων. Όσον αφορά για φέτος, η διαδικασία έχει αλλάξει, η μεταφορά μαθητών έχει γίνει με τακτική συγκοινωνία και έχει πληρωθεί ο Σεπτέμβριος μέχρι το Δεκέμβριο, άρα οφείλεται από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τον Ιανουάριο της περσινής χρονιάς μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Δηλαδή από 1/1/16 μέχρι την τελική ημερομηνία του κλεισίματος των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περσινής χρονιάς τα τιμολόγια είναι ανεξόφλητα. Με διαβεβαίωση όλων είπαν ότι μέσα σε δέκα ημέρες θα πληρωθούν. Από κει και πέρα περιμένουμε το τι θα γίνει. Αυτό είναι το θέμα. Φέτος άλλαξε με την τροπολογία που είχε καταθέσει ο υπουργός  και με το κόψιμο των δρομολογίων, με τη μείωση βασικά της μεταφοράς σε γενικά πλαίσια, κι έτσι με τους σχετικούς ελέγχους είχαμε αυτήν τη μεγάλη καθυστέρηση. Έχουμε να πληρωθούμε ένα εξάμηνο της περσινής χρονιάς και σχεδόν ένα τρίμηνο της νέας χρονιάς».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Αναφορικά με τα δρομολόγια της εαρινής και θερινής σεζόν ο κ. Τσεντεμεΐδης σημείωσε πως «θερινά δρομολόγια θα γίνουν με το κλείσιμο των σχολείων, τροποποιήσεις και σχετικές ενημερώσεις θα υπάρχουν λόγω των εορτών του Πάσχα. Η κίνηση είναι σε χαμηλό επίπεδο αυτή τη στιγμή, πολλές γραμμές είναι σε μεγάλη πτώση και μένει να δούμε τι θα γίνει πλησιάζοντας οι γιορτές και αναμένοντας το τι κίνηση θα επικρατήσει. Είμαστε έτοιμοι για να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό μας κοινό, δεν θα μειώσουμε δρομολόγια αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Μακάρι να συνεχιστεί έτσι και να βλέπουμε πάντα το τι γίνεται με την επιβατική κίνηση ώστε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε. Για τη Θεσσαλονίκη πάντα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια σε κάθε περίπτωση που θα έχει μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, το ίδιο ισχύει και για την Αθήνα. Τώρα για τα τοπικά δρομολόγια καλυπτόμαστε 100% όπως είναι τα ήδη υπάρχοντα, τώρα αν τυχόν υπάρχει κάποια άλλη ζήτηση είμαστε σε θέση να το διαμορφώσουμε για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και εμείς το επιβατικό κοινό που μας στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια».

ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Αναφορικά με τα δρομολόγια για το αεροδρόμιο, σημείωσε πως «με τα λεγόμενα ότι θα έχει πολλές πτήσεις αναμένουμε πρόγραμμα, αναμένουμε κίνηση, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Χωρίς να υπάρχει μια κίνηση, χωρίς φως στο τούνελ δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε δρομολόγια. Ας ξεκινήσουν οι πτήσεις, ας ξεκινήσει λίγο η κίνηση να δούμε τι θα γίνει διότι επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση