Κύριο άρθροΠαιδεία

Περίπου 2.000 οι νεοεισαχθέντες φοιτητές φέτος για το ΤΕΙ ΑΜΘ, 500 περισσότεροι από πέρσι

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Περίπου 2.000 νεοεισαχθέντες φοιτητές για το ΤΕΙ ΑΜΘ 500 περισσότεροι από πέρυσι όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Θανάσης Μητρόπουλος.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως «τα νέα είναι καλά για τους νεοεισαχθέντες διότι ενώ πέρσι είχαμε πάρει γύρω στους 1.500 φοιτητές φέτος θα πάρουμε 2.000. Εδώ στην Καβάλα θα εισαχθούν 1.500. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει ηλεκτρονικά και θα τελειώσουν σε καμία εβδομάδα περίπου, θα βγάλει μια πρώτη ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας. Καταρχήν να ευχηθούμε στους νεοεισαχθέντες καλές σπουδές, να περάσουν καλά, να κάνουν καλή φοιτητική ζωή και να κάνουν και την ακαδημαϊκή ζωή η οποία επιβάλλεται. Για να κάνεις φοιτητική ζωή πρέπει να κάνεις φοιτητική ζωή, δηλαδή να ακολουθείς τις υποχρεώσεις του φοιτητή».

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Αναφερθείς ο κ. Μητρόπουλος στα μεταπτυχιακά, ανέφερε πως «τα μεταπτυχιακά πάνε πολύ καλά, έχουμε αυτή τη στιγμή εννέα μεταπτυχιακά, έχουμε βάλει τρία καινούρια. Δύο εξ αυτών είναι δωρεάν. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση για τα μεταπτυχιακά του ΤΕΙ ΑΜΘ, διότι υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική. Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική, την έχουμε χαράξει με το συμβούλιο του ιδρύματος, είναι κατά κάποιον τρόπο με όλα τα αμερικάνικα στάνταρντ, άρα θεωρώ ότι τα μεταπτυχιακά μας δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα. Το μόνο πρόβλημα το οποίο ενδεχομένως αντιμετωπίζουμε στα μεταπτυχιακά είναι το κομμάτι της Πολιτείας να ενισχύσει τα μεταπτυχιακά με κάποιες υποτροφίες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ερωτηθείς ο κ. Μητρόπουλος πώς πάνε τα οικονομικά του ιδρύματος, ανέφερε πως «τα οικονομικά του ιδρύματος δεν πάνε καλά, όπως δεν πάνε γενικότερα καλά τα οικονομικά σε όλη τη χώρα. Θεωρώ ότι οι περικοπές είναι διαρκείς και δεν έχουν σταματημό και είναι θέματα τα οποία τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές και με το υπουργείο αλλά είναι λάθος αυτό. Νομίζουν ότι κάνοντας οριζόντιες περικοπές κόβοντας από δω και από κει λύνουν το πρόβλημα όμως το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι. Αυτό είναι από τα κύρια θέματα και της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ και των πρυτάνεων των πανεπιστημίων, ότι τα οικονομικά των ιδρυμάτων δεν βγαίνουν πια. Και επίσης θα έλεγα ότι δεν επιλύεται το θέμα με τις ανισομέρειες, τις αδικίες και τις ανισοκατανομές. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να παίρνουν κάποια ιδρύματα παραπάνω, άλλα λιγότερο και να λέμε ότι κάτι κάνουμε. Ούτε την ποιότητα στηρίζουν και τίποτα δεν κάνουν. Το μόνο που κάνουν είναι άλλα πράγματα που ας τα προσέξει η Πολιτεία τι ακριβώς κάνουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *