Κύριο άρθροΠολιτική

Περήφανος για το συνδυασμό του «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και υποψήφιος πρόεδρος Μάρκος Δέμπας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής των συνδυασμών για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας όπου είχαμε ρεκόρ υποψηφίων ενώ οι συνδυασμοί είναι τελικά τρεις. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας δήλωσε πως ο συνδυασμός τους αποτελείται από 66 άτομα εκ των οποίων οι 12 είναι γυναίκες.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας σημείωσε πως «έληξε την Παρασκευή η προθεσμία, κατατέθηκαν τρεις συνδυασμοί με μια καλή συμμετοχή υποψηφίων. Ο συνδυασμός μας «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» είναι ένας συνδυασμός 66 ατόμων, εκ των οποίων οι 12 είναι γυναίκες. Υπάρχει μια διασπορά τόσο γεωγραφικής κατανομής, θέλοντας να δώσουμε το στίγμα ότι σε όλες τις περιοχές θέλουμε να έχουμε επιχειρηματίες που αφουγκράζονται την περιοχή τους και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και φυσικά και επιχειρηματίες από διαφορετικούς κλάδους από όλους σχεδόν τους κλάδους του νομού μας, όπου να έχουμε κι από κει επίσης μία κλαδική ενημέρωση για συγκεκριμένα προβλήματα και θέματα που τους απασχολούν. Είμαι πολύ περήφανος για αυτόν το συνδυασμό, είναι ένας πολύ δυναμικός συνδυασμός με επιχειρηματίες που είτε έχουν ασχοληθεί και τα προηγούμενα χρόνια με το συνδικαλισμό και είναι πρόεδροι Σωματείων, της Ομοσπονδίας, Εμπορικών Συλλόγων, αλλά και με νέους ανθρώπους που για πρώτη φορά θέτουν την υποψηφιότητά τους για τον επιμελητηριακό θεσμό».

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

Πρόσθεσε δε ο κ. Δέμπας πως «είμαστε ήδη μια πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα η οποία συνεργάζεται σε καθημερινή βάση και προσπαθούμε πλέον από δω και πέρα τον επόμενο μήνα να κοινοποιήσουμε τις θέσεις μας, τις αρχές μας, πώς θα βοηθήσουμε τον Καβαλιώτη επιχειρηματία, γιατί πάνω από όλα σε εμάς είναι ο επιχειρηματίας της Καβάλας και πώς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, να βρούμε λύσεις, να είμαστε συμπαραστάτες δίπλα στον επιχειρηματία, κοντά στον επιχειρηματία κα για τον επιχειρηματία. Οι εκλογές στις 10 Δεκεμβρίου θα είναι μόνο στο παράρτημα της Θάσου και 11 και 12 Δεκεμβρίου στο κεντρικό κτήριο του Επιμελητηρίου στην Καβάλα. Εκτιμώ ότι οι επιχειρήσεις πλέον που είναι ενήμερες που είναι περίπου 3.600 επιχειρήσεις θα έχουν και τη διάθεση και το χρόνο να περάσουν να ψηφίσουν. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι υπάρχει δυναμική, ότι ο επιχειρηματίας δηλώνει παρών, δεν είναι απών από τα δρώμενα, κι ότι παρόλο τους δύσκολους καιρούς θα έρθει να δώσει το μήνυμά του. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή υπάρχει τόσο καλύτερα και για το Επιμελητήριο και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι είμαστε ενωμένοι, είμαστε δίπλα, στηρίζουμε το Επιμελητήριο και στηρίζουμε τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν από δω και πέρα».

ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Για το κλίμα της προεκλογικής περιόδου εκτίμησε πως «κάποιοι προσπαθούν να το κάνουν ζωηρό. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία τέτοια διάθεση. Κι όσο και αν προσπαθούν κάποιοι για να βρίσκονται στην επικαιρότητα με διάφορα σχόλια, δελτία τύπου, λεκτικές επιθέσεις και μάλιστα πολλές φορές και σε προσωπικό επίπεδο, ανεπίτρεπτα για τον επιμελητηριακό θεσμό και για τους επιχειρηματίες μεταξύ μας, νομίζω ότι θα τους βγει μπούμερανγκ παρά θα τους κάνει κάτι θετικό. Όλοι θα κριθούμε για τις προτάσεις μας, τις θέσεις μας, τις αρχές μας και να κρατήσουμε ένα περιβάλλον εκλογικό καθαρό κι όχι κάτι το οποίο θέλει να οδηγήσει τις σκέψεις και τις δράσεις κάποιων ανθρώπων αλλού. Εγώ προσωπικά δεν θα το επιτρέψω αυτό. Κι όπου θα βλέπω από δω και πέρα πλέον ότι η κατάσταση αυτή πάει να ξεφύγει από κάποιους συνυποψηφίους, θα πρέπει με σύνεση όλοι να καταλάβουν ότι δεν κάνουμε κομματικές εκλογές, δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές. Είναι οι εκλογές του επιχειρηματία, είναι οι εκλογές του Επιμελητηρίου και πρέπει να κρατήσουμε ένα επίπεδο το οποίο μας αρμόζει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *